Κεντρική Ηρακλής Το Ηρακλής – Ιωνικός με την γλώσσα των αριθμών

Το Ηρακλής – Ιωνικός με την γλώσσα των αριθμών

Iraklis Ionikos2702212

Ο Ηρακλής υποδέχεται σήμερα (28/02 17:00) τον Ιωνικό στο ντεμπούτο του Θανάση Σκουρτόπουλου στον πάγκο του, και θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών. Ο ΕΣΑΚΕ συγκέντρωσε διάφορα στοιχεία από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων και μας τα παρουσιάζει.

Αναλυτικά:

Με τον Θανάση Σκουρτόπουλο πλέον στον πάγκο του θα προχωρήσει ο Ηρακλής στη συνέχεια της περιόδου, αρχίζοντας από το αυριανό (28/2, 17:00) παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής απέναντι στον Ιωνικό Hellenic Coin. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πριν τη διακοπή μέτρησε τρεις διαδοχικές ήττες Πρωταθλήματος από Προμηθέα, ΠΑΟΚ και Κολοσσό H Hotels που την περιόρισαν στην 9η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-8. Ο Ιωνικός Hellenic Coin έχει τον ίδιο αριθμό νικών με ένα ματς περισσότερο, προερχόμενος από τέσσερις διαδοχικές, εκτός έδρας ήττες.

Η ιστορία

Ο Ηρακλής χάλασε την επιστροφή του Ιωνικού Hellenic Coin στη φυσική του έδρα, το κλειστό του «Πλάτωνα» με τη νίκη στο ματς του πρώτου γύρου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφυγε από τη Νίκαια με το υπέρ της 77-67 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Έλληνες παίκτες της αφού ξεχώρισαν οι Καββαδάς (12π, 6ρ.), Τσαϊρέλης (11π, 7ρ.) και Βεργίνης (13π, 4ρ.). Το παιχνίδι της 14ης Νοεμβρίου, κρίθηκε στα πρώτα έξι λεπτά της τελευταίας περιόδου όταν το 49-50 του 30′, έγινε 54-69 στο 36′. Για τον Ιωνικό Hellenic Coin καλύτεροι ήταν οι Νικ Ζέισλοφτ (14π.), Άνταμ Σμιθ (13π, 4ρ, 7ασ.) και Νίκος Χουγκάζ (13π, 9ρ.).

Με τη νίκη του πρώτου γύρου, ο Ηρακλής διεύρυνε το συνολικό προβάδισμα του έναντι του Ιωνικού Hellenic Coin. Σε συνολικά 23 παιχνίδια από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), μετράει 15 νίκες έναντι οχτώ της ομάδας της Νίκαιας, έχοντας κάνει το απόλυτο στα ματς της Θεσσαλονίκης με 11 επιτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στο αντίστοιχο παιχνίδι του περσινού Πρωταθλήματος, ο Ηρακλής δεν βρήκε αντίσταση από τον Ιωνικό Hellenic Coin αφού τον νίκησε με 107-75. Κορυφαίοι παίκτες του ήταν οι Ολιβιέρ Χάνλαν (22π, 7ρ, 5ασ), Άλεξ Ντέιβις (18π, 11ρ) και Τζαμάλ Σούλερ (15π, 12ασ.). Για τους Νικαιώτες προσπάθησαν οι Βίνσεντ Σίμπσον (16π.), Βαγγέλης Σακελλαρίου (12π.).

ΗΡΑΚΛΗΣ

* Ο Ολιβιέρ Χάνλαν με επτά πόντους θα γίνει ο 20ός παίκτης στην ιστορία του Ηρακλή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που θα φτάσει τους 500.

+ Ο Ηρακλής βελτιώνει το ποσοστό του στα τρίποντα όταν αγωνίζεται στο Ιβανώφειο, εκτελώντας με 34% έναντι του 30,7% που έχει μακριά από αυτό.

– Η επίθεση είναι το βασικότερο πρόβλημα του Ηρακλή που έχει τη μικρότερη παραγωγικότητα μεταξύ των 12 ομάδων, με μέσο όρο 69,8 πόντων. Έχει το χειρότερο ποσοστό στις βολές (69,8%) και το τρίτο χειρότερο στα δίποντα (49,8%) και τα τρίποντα (32,2%).

ΙΩΝΙΚΟΣ HELLENIC COIN

* Το πρώτο ριμπάουντ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, θα τον καταστήσει τον 16ο στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τα 1.500.

+ Ο Ιωνικός Hellenic Coin γίνεται πιο παραγωγικός επιθετικά μακριά από τη Νίκαια. Ως φιλοξενούμενος έχει μέσο όρο 79,4 πόντων έναντι των 73,9 που έχει ως γηπεδούχος, εκτελώντας καλύτερα σε όλες τις κατηγορίες των σουτ και αυξάνοντας τη δημιουργία του (+2,1 ασίστ).

– Όντας σε γενικές γραμμές καλύτερος στις περισσότερες κατηγορίες όταν παίζει εκτός έδρας, ο Ιωνικός Hellenic Coin παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση του στα ριμπάουντ, έχοντας 3,8 λιγότερα από τα ματς της Νίκαιας (32,3 έναντι 36,1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα εποχή για τον Ιωνικό Νίκαιας – Ξεκινάει από την ΕΣΚΑΝΑ

Ο Ιωνικός Νίκαιας γυρίζει σελίδα και θα ξεκινήσει από το «μηδέν» για να επιστρέψει εκεί πο…