Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σταμολάμπρου: «Νίκες και τύχη για την πρόκριση»

Σταμολάμπρου: «Νίκες και τύχη για την πρόκριση»

stamolabrou

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου είναι παρουσία για μία ακόμη φορά στην Εθνική Γυναικών, η οποία έχει μπροστά της έναν δύσκολο στόχο: Την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2021. Η Ελληνίδα γκαρντ αναφέρεται στις δύο νίκες που πρέπει να γίνουν με Ισλανδία και Βουλγαρία στη φούσκα της Σλοβενίας, αλλά και στην τύχη που θα πρέπει να έρθει από τους άλλους ομίλους, αφού η πρόκριση θα έρθει με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

«Δυστυχώς έχουμε χάσει την πρώτη θέση, οπότε θα διεκδικήσουμε το εισιτήριο ανάμεσα στις πέντε καλύτερες δεύτερες. Είναι δύσκολο σίγουρα, γιατί προερχόμαστε από δύο μήνες απραξίας. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο μας παιχνίδι ήταν τον Νοέμβριο με την Εθνική Ομάδα, έχουμε μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία προσπάθησε να μας φέρει σε κλιμάκια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρούμε τα πατήματά μας. Σίγουρα είναι δύο παιχνίδια τα οποία πρέπει να τα κερδίσουμε και θα κάνουμε το παν για να φέρουμε τις νίκες και να έχουμε και λίγη τύχη από τους υπόλοιπους ομίλους, για να πάρουμε το πολυπόθητο εισιτήριο».

Η Σταμολάμπρου αναφέρεται και στη διαφορά που δημιουργεί το γεγονός ότι πολλές αθλήτριες έρχονται από προπονήσεις μόνο, χωρίς να υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός: «Λόγω του κορονοϊού, υπάρχει ένα ερωτηματικό στο μυαλό μας,γιατί είναι δύσκολο να συνεργαστούμε, να βρούμε τους ρυθμούς μας αγωνιστικά, δηλαδή να βιώσουμε τις συνθήκες ενός παιχνιδιού, γιατί είναι τελείως διαφορετικό από μία προπόνηση. Θα είμαστε σε φούσκα, στο προηγούμενο παράθυρο είχαμε και απουσίες, ευτυχώς αυτή τη φορά η ομάδα είναι πιο πλήρης, υπάρχουν κοπέλες που βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό. Εμείς αρχίζουμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας, επομένως θεωρώ ότι θα παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και θα πάρουμε δύο νίκες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…