Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναγιωτόπουλος: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι από τα πιο ισχυρά brand names»

Παναγιωτόπουλος: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι από τα πιο ισχυρά brand names»

panagiotopoulos scaled

Ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Cover Page με τους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή για την εμπειρία του στη ρωσική ομάδα.

Για τη φιλοσοφία του στο μπάσκετ:

«Έχω μια φιλοσοφία. Όταν βάζεις έναν στόχο και μετά τον ξεπεράσεις δεν είναι σωστό γιατί μετά έρχεται ο κορεσμός. Κάλο είναι να βάζεις μέρα με τη μέρα στόχους. Εμείς θέλουμε να περάσουμε τη νοοτροπία στους παίκτες και την παράδοση στην ομάδα. Αυτό μπορεί να γίνει με καθημερινή προπόνηση. Έγινε μια πολύ καλή δουλειά. Καταφέραμε να έχουμε ένα γκρουπ παιδιών που και σαν χαρακτήρες και σαν αθλητές δουλεύουν πολύ και είναι πολύ σοβαροί. Εμείς αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό κάνουμε. Δε σημαίνει πως αν κάνεις κάτι τέτοιο έχεις πετύχει. Τότε έρχεται η φθορά».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα:

«Η Ευρωλίγκα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μπορεί να παίζεις στην έδρα σου και να χάνεις και εκτός να κερδίσεις. Εμείς έχουμε χτίσει ένα χαρακτήρα στην ομάδα».

Για το αν οι ομάδες που κάποτε ήταν ισχυρές μπορούν να χαθούν:

«Είναι ομάδες που κάποτε μεσουρανούσαν και τώρα δεν είναι καλά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δε νομίζω πως είναι έτσι. Μπορεί να έχουν πέσει λίγο άλλα το brand name που έχουν χτίσει είναι τεράστιο. Κάνεις δεν μπορεί να παραβλέψει τα 6 ευρωπαϊκά που έχει ο Παναθηναϊκός. Τον κόσμο που είναι μεγάλος και τις εμφανίσεις που έχει κάνει. Αυτό δεν αλλάζει και αυτό είναι το brand name. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Από την άλλη ομάδες που δεν έχουν brand name είναι πιο δύσκολο να το φτιάξουν. Η πανδημία και οι οικονομικές συνθήκες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιες καινούργιες δυνάμεις όπως πάντα υπήρχαν και ελπίζουμε να καθιερωθούμε κι εμείς. Οπότε πιστεύω πως τα brand names δεν φεύγουνε».

Για την συνεργασία του με τον Τσάβι Πασκουάλ:

«Όλες οι συνεργασίες ξεκινάνε από τον ανθρώπινο παράγοντα. Αν δεν μπορείς να συμβαδίσεις σαν άνθρωπος και δεν έχεις κώδικες επικοινωνίας η επαγγελματική συνεργασία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο Τσάβι είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και δεν έχει να κάνει μόνο με το τεχνικό κομμάτι. Άλλα το κλίμα που δημιουργεί, το πως εμπνέει εμπιστοσύνη και βγάζει τον καλύτερο εαυτό στον κάθε άνθρωπο που έχει διπλά του. Για έμενα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι το νούμερο ένα πράγμα».

Για το πως θα είναι η τελική βαθμολογία της Ευρωλίγκας:

«Θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι ένα βήμα μπροστά από όλες τις ομάδες. Ένα πλήρες ρόστερ. Από εκεί και πέρα για μένα είναι η Εφές και η ΤΣΣΚΑ. Ειδικά η Εφές που πολλοί την υποτιμούν έχει θέση στα play offs. Και τέλος και η Αρμάνι έχει ένα πάρα πολύ κάλο υλικό. Η Ρεάλ είναι λίγο άτυχη φέτος άλλα πότε δεν μπορείς να την υποτιμάς. Από εκεί και πέρα οι άλλες ομάδες παλεύουν για την οκτάδα με τη Φενέρ να πιστεύω πως μπορεί να μπει».

Για τις πιθανότητες της Ζενίτ:

«Εγώ πότε δεν κάνω κοινότυπες δηλώσεις. Είμαστε δυνατοί, πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, άλλα πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Μοιράστηκε το MVP της 34ης αγωνιστικής ο Σλούκας

Μοιράστηκε το βραβείο του MVP, ο Κώστας Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκα…