Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Λάρισα 89-61: Άνετα με τους μικρούς, πολλές σημαντικές προσφορές

Ολυμπιακός – Λάρισα 89-61: Άνετα με τους μικρούς, πολλές σημαντικές προσφορές

EtuivfuWQAAeErK

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Λάρισας με 89-61, στην αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος  «Monday Nights Against Covid-19», σε ένα παιχνίδια που ήταν αφιερωμένο στα θύματα της Θύρας 7, για τα οποία κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ουκ ολίγες προσφορές και δωρεές στην μάχη ενάντια στο κορωνοϊό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκε δωρεά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και 5.000 μάσκες στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου είχαν μεταφερθεί τα θύματα και οι τραυματίες του τραγικού συμβάντος της 8ης Φεβρουαρίου του 1981.

Αρκετά χαμηλό σε ρυθμό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει καλύτερα και να καταφέρνει να προηγηθεί με (9-2) μετά το πρώτο πεντάλεπτο. Οι θεσσαλοί αντέδρασαν στην συνέχεια και κατάφεραν όχι μόνο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά και να προηγηθούν με 4 με βολές του Καμπερίδη (11-15). Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με ένα μικρό 4-0 σερί (15-15) με τον Καμάρα να πετυχαίνει φοβερό buzzer beater τρίποντο κάνοντας το 17-19.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ξανά την απόδοση τους στην δεύτερη περίοδο και με ένα επιμέρους 14-6 πήραν αέρα 7 πόντων (31-24). O Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και ανάγκασε την Λάρισα να πάει στα αποδυτήρια με 15 πόντους στην πλάτη με τον Κολοβέρο να σκοράρει τρίποντο στην εκπνοή (48-33).

H διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους μετά από τρία λεπτά στην επανάληψη (54-35) με τον Μούρτο να μειώνει με περιφερειακό σουτ. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια με την διαφορά να διατηρείται στα ίδια επίπεδα και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 70-52. Η διαφορά πέρασε τους 20 πόντους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με το τελικό αποτέλεσμα – που έχει μικρή σημασία συγκριτικά με τις δωρεές που έγιναν – να διαμορφώνεται στο 89-61 και τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 48-33, 70-52, 89-61

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…