Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας 87-67: Άνετη νίκη με κυρίαρχο Φολ!

Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας 87-67: Άνετη νίκη με κυρίαρχο Φολ!

youssoupha fall td systems baskonia vitoria gasteiz eb20 1 scaled

Την δέκατη τρίτη νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπασκόνια, επικρατώντας με 87-67 του Ερυθρού Αστέρα, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον φανταστικό Γουσουφά Φολ (20 πόντοι, 9/12 δίποντα) αλλά και εξαιρετική άμυνα δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασε άνετα στην νίκη.

Αρκετά ζεστοί ήταν οι Βάσκοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφεραν μετά από μόλις τέσσερα λεπτά να οικοδομήσουν διψήφιο προβάδισμα (14-3) με τον Φολ να έχει ήδη 8 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στους 6 πόντους με τους Σιμόνοβιτς και Λόιντ (16-10), για να απαντήσει ο Πίτερς με το πρώτο του τρίποντο (19-10). Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντου στο φινάλε του δεκαλέπτου με τρίποντο του Λόιντ (21-16).

Όπως ξακίνησε το παιχνίδι ξεκίνησε και την δεύτερη περίοδο η Μπασκόνια καταφέρνοντας να πάει ξανά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (29-18). Οι Βάσκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην επίθεση και με πάρα πολύ καλή άμυνα εκτόξευσαν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου (42-20) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πετύχει μόλις 4 πόντους. Στην συνέχεια οι Σέρβοι βρήκαν κάποια καλάθια με τον Λόιντ αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν τις άμυνες με την διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα (48-27).

Ο Ερυθρός Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι στην επανάληψη ωστόσο δεν κατάφερε να περιορίσει τους Βάσκους με την διαφορά να παραμένει στα ίδια επίπεδα για τα πρώτα λεπτά (54-33). Η διαφορά έφτασε στην μέγιστη τιμή των 24 πόντων (61-37) με συνεχόμενα καλάθια του Φολ, οι Σέρβοι μείωσαν με τους Ντόμπριτς και Ουόλντεν στους2 15 (63-48), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 66-48 με έμμεσο τρίποντο του Χένρι. Η Μπασκόνια συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και στη τέταρτη περίοδο και έφτασε άνετα στην νίκη με το τελικό 87-67

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 48-27, 66-48, 87-67

βαστ ερυτη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …