Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις 86-62: O Σάρας διέσυρε την μεγάλη του αγάπη!

Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις 86-62: O Σάρας διέσυρε την μεγάλη του αγάπη!

cory higgins fc barcelona eb20 scaled

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ζαλγκίρις επικρατώντας με το επιβλητικό 86-62. Η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ ήταν ανταγωνιστική μόνο για μια περίοδο, καθώς στην συνέχεια υπέκυψε στην ανωτερότητα των Καταλανών με το παιχνίδι να τελειώνει ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο όταν η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 24 πόντους.

Απόλυτα ισορροπημένο και φουλ επιθετικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να βομβαρδίζουν εκατέρωθεν και από την περιφέρεια και από τον ζωγραφιστό και τις εναλλαγές στο προβάδισμα να διαδέχονται η μια την άλλη. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με 5 πόντους με το τρίτο δίποντο του Χίγκινς, με τους Μιλάκνις και Γκέμπεν να φέρνουν το ματς στην ισορροπία λίγο αργότερα (20-20). Τo σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 24-24.

Ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε την θέση του σε ένα πιο κλειστό παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τα τρελά ποσοστά των φιλοξενούμενων να πέφτουν λόγω της βελτιωμένης άμυνας της Μπαρτσελόνα. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του Γιασικεβίτσιους να καταφέρει να πάρει για πρώτη φορά αέρα 7 πόντων στο παιχνίδι με καλάθι του Μίροτιτς (35-28). Μάλιστα, οι Καταλανοί κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα των δέκα πόντων λίγο αργότερα με δίποντα από τους Καλάθη και Οριόλα (41-30), με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με to 48-37.

Οι Καταλανοί με όπλο την φανταστική τους άμυνα συνέχισαν να κυριαρχούν στο παιχνίδι και στην επανάληψη και αργά και σταθερά μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο την διαφορά. Η Ζαλγκίρις έμεινε στο ένα μόλις καλάθι σε πέντε λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, με το επιμέρους σκορ να είναι 11-2, για να εκτοξευτεί η διαφορά στους 20 πόντους. Οι Καταλανοί διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με την τρίτη περίοδο να λήγει στο 71-47.

Στην τέταρτη περίοδο η Ζαλγκίρις ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο ήταν πλέον πολύ αργά για να καταφέρει να κάνει την ανατροπή απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας την ήττα με το τελικό σκορ να είναι 86-62

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 48-37, 71-47, 86-62

μπαρτσαζαλγκίρις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…