Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Εφές 86-88: Μεγάλο “διπλό” με Μίσιτς – Λάρκιν από τα… παλιά!

Μπαρτσελόνα – Εφές 86-88: Μεγάλο “διπλό” με Μίσιτς – Λάρκιν από τα… παλιά!

vasilije micic anadolu efes istanbul eb20 scaled

Όταν ο Σέιν Λάρκιν είναι καλά και ο Βασίλιε Μίσιτς επίσης καλά, τότε η Εφές είναι και αυτή καλά. Αυτό απέδειξε στην Βαρκελώνη η ομάδα του Αταμάν επικρατώντας με 86-88 της Μπαρτσελόνα, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική της πορεία στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι οι Καταλανοί δεν κατάφεραν ποτέ κατά την διάρκεια του αγώνα να περάσουν Μπροστά στο σκορ.

Ο Αγώνας

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με το σκορ να μένει χαμηλά και καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει. Η τουρκική ομάδα είχε για αρκετό διάστημα διαφορές μιας με δύο κατοχές, με τον Μόερμαν να καταφέρνει να κάνει το +5 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου (15-20). Οι Καταλανοί μείωσαν με τον Χάνγκα (18-20), η διαφορά πήγε στο +7 με τρίποντο του εξαιρετικού Μπομπουά (18-25) ,ε το δεκάλεπτο να λήγει στο 22-27.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων εντάθηκε στην δεύτερη περίοδο με την διαφορά να πηγαίνει για πρώτη φορά στους 10 πόντους με τρίποντο του Σίνγκλετον στα μισά της περιόδου (34-44). Οι γηπεδούχοι έκαναν μια εκπληκτική αντεπίθεση στο τελευταίο ενάμισι λεπτό και με ένα επιμέρους 13-2 που ολοκληρώθηκε με απίθανο τρίποντο του Μπράντον Ντέιβις πίσω από το κέντρο μείωσαν στους 3 πόντους (50-53).

Στην τρίτη περίοδο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου με την Μπαρτσελόνα να μην αφήνει μεν την Εφές να ξεφύγει αλλά να μην μπορεί σε κανένα σημείο να περάσει μπροστά στο σκορ. Οι Καταλανοί έφτασαν μέχρι την ισοφάριση με καλάθι του Μίροτιτς (58-58) με τους παίκτες του Αταμάν να ανεβάζουν και πάλι στροφές στην συνέχεια 5-14 να κλείνουν το δεκάλεπτο αγγίζοντας διψήφια διαφορά (63-72).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε μεν αλλά η Εφές είχε όλες της επιθετικές λύσεις. Συγκεκριμένα, Μίσιτς και Λάρκιν μονοπώλησαν τις προσπάθειες της ομάδας τους, όποτε αστοχούσαν Μοέρμαν και οι υπόλοιποι έπαιρναν δεύτερες ευκαιρίες και διατηρούσαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Η Μπαρτσελόνα πήγε να κάνει ένα… θαύμα με συνεχόμενα τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο δεν κατάφερα να κάνουν μια επική ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 50-53, 63-72, 86-88

barca
Μπαρτσελόνα - Εφές 86-88: Μεγάλο "διπλό" με Μίσιτς - Λάρκιν από τα... παλιά! 4

efes
Μπαρτσελόνα - Εφές 86-88: Μεγάλο "διπλό" με Μίσιτς - Λάρκιν από τα... παλιά! 5
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…