Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Lockdown στην Αττική: Τι ισχύει για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο με κωδικό 6

Lockdown στην Αττική: Τι ισχύει για τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο με κωδικό 6

dromos 1

Τα νέα μέτρα του lockdown εξειδίκευσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με μια από τις απορίες των πολιτών να είναι τι γίνεται τελικά με τον κωδικό 6 στα SMS και τη μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.

Αυτό ήταν κάτι που αποτελούσε μυστήριο, καθώς άλλοι πίστευαν πως δεν μπορούν να πάνε σε άλλη περιοχή να αθληθούν ενώ άλλοι το αντίθετο, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη διευκρίνιση.

Ωστόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για μετακίνηση σε άλλη περιοχή για άσκηση.

Ναι μεν υπάρχει σύσταση για άθληση κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά όχι απαγόρευση. Όπως είπε, κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, και δεν έχουν πρόσβαση σε ανοιχτούς χώρους για να αθληθούν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς

«Τις υπόλοιπες ώρες, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του sms με κωδικό 6 που αφορά στην ατομική άσκηση, θέλω να τονίσω ότι αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά ΔΕΝ απαγορεύονται.

Πρώτον διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του και δεύτερον διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής. Είναι σημαντικό μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς που τίθενται στην καθημερινότητα όλων μας, να υπάρχει η δυνατότητα της αναψυχής τηρώντας όμως πάντα αυστηρά τους κανόνες αποστάσεων και ατομικής προστασίας.

Συστήνουμε λοιπόν οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά τονίζουμε ότι ΔΕΝ απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…