Κεντρική Basket League Αγώνες Λάρισα – ΠΑΟΚ 88-91: «Θρίλερ» με Δικέφαλο νικητή!

Λάρισα – ΠΑΟΚ 88-91: «Θρίλερ» με Δικέφαλο νικητή!

larisa paok scaled

Άτυπη εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου πήρε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Λάρισα, επικρατώντας με 91-88 στο Κλειστό της Νεάπολης για την 15η αγωνιστικής της Basket League, σε ένα θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση.  Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα (26-14), ωστόσο στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ με ηγέτες τους; Κάρτερ (17π) και Τέρνερ (18π) ψαλίδισε την διαφορά, ενώ στα τελευταία λεπτά εμφανίστηκαν οι συνήθεις ύποπτοι Λοβ και Γκρίφιν, ο Σμιθ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί αν και οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με 6 πόντους (86-80) ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 9-0 για να πάρει τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Πολύ καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η Λάρισα και με οδηγό τον καυτό Μπράντον Ρας (8π) κατάφερε να προηγηθεί με νταμπλ σκορ μετά από 5 λεπτά αγώνα έχοντας 4/7 τρίποντα (14-7). Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά με την Λάρισα ωστόσο να διατηρεί την διαφορά στα ίδια επίπεδα (22—14). Η Λάρισα έκανε το +10 μετά από κλέψιμο και καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο του Σμιθ (24-14), με τον βραχύσωμο γκαρντ να δίνει αέρα 12 πόντων στην ομάδα του από την γραμμή των βολών (26-14).

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και κατάφερε με ένα 5-0 σερί να μειώσει την διαφορά στους 7 πόντους (26-19),  μες τον Τζέρι Σμιθ να απαντάει με τρίποντο (29-19). Το γεγονός ότι ο Ρας έκατσε στον πάγκο για να πάρει ανάσες δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα στην Λάρισα, με τον ΠΑΟΚ να τρέχει νέο σερί 6-0 μειώνοντάς στους τέσσερις (29-25).

Η Λάρισα βρήκε σκορ με τρίποντα του Μπράουν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ είχε και αυτός λύσεις επιθετικά καταφέρνοντας να μειώσει στον πόντο στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τον Κακλαμανάκη (38-37). Ο Παπαδάκης απάντησε με δικό του τρίποντο στην τελευταία επίθεση της Λάρισας με τον Έλληνα σέντερ να ευστοχεί σε μια από τις δύο βολές στην συνέχεια, με τον Σμιθ να διανύει πολύ γρήγορα όλο το γήπεδο διαμορφώνοντας το 43-38 του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά στο σκορ με ένα 6-0 σερί στο ξεκίνημα της επανάληψης (43-44), με τον Σμιθ να απαντάει είναι αυτός που ανοίγει λογαριασμό για την Λάρισα στο δεύτερο μέρος με το δεύτερο του τρίποντο (46-44). Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ με τους Θεσσαλούς να παίρνουν για λίγο αέρα δύο κατοχών με τον Σμιθ (51-46), για να απαντήσει ο Καμπερίδης από την περιφέρεια (51-49).

Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του με τα λάθη και την αστοχία να κυριαρχούν και τα καλάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο. Η Λάρισα προηγήθηκε με 4 πόντους με βολές των Γουάσινγκτον και Γουόσπουν (55-51), με τον Κάρτερ να κερδίζει φάουλ στο τρίποντο και να μειώνει και πάλι στον πόντο (55-54). Ο Γκρίφιν έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ με λέι απ δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου με τον Γουόσπουν να απαντάει με τον ίδιο τρόπο στην εκπνοή (57-56).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο με το παιχνίδι να μένει στην μια κατοχή για αρκετή ώρα, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κυρίως από την γραμμή των βολών. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αέρα 4 πόντων με καλάθι του Λοβ (63-67). Κώττας και Σμιθ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα για τους Θεσσαλούς (67-67) , ωστόσο ο Λοβ το πήρε πάνω του στα τελευταία λεπτά και με άλλους 4 πόντους έκανε το 67-71. Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις και από τους Γκρίφιν και Κονατέ, ο Σμιθ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με μεγάλο τρίποντο, και αμέσως μετά απάντησε στο τρίποντο του Μπιτς για νέα ισοπαλία (78-78), με το Λοβ να αστοχεί στην εκπνοή.

Η Λάρισα ξεκίνησε πολύ καλά το έξτρα πεντάλεπτο και κατάφερε να προηγηθεί με πόντους, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο τελευταίο δίπλεπτο με τον Γκρίφιν να πετυχαίνει απίστευτο τρίποντο από τα 10 μέτρα και τον Τέρνερ να βάζει την ομάδα του μπροστά (86-87). Ο Σμιθ έκανε airball  σε σουτ τριών πόντων με τον Γκρίφιν να ευστοχεί από την γραμμή 17.8” πριν το τέλος (86-89).

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 43-38, 57-56, 78-78 κ.α., 88-91

λαρια παοκ

 

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…