Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός κρούσματα: Εκρηκτική αύξηση με πάνω από 1500 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορονοϊός κρούσματα: Εκρηκτική αύξηση με πάνω από 1500 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

kentro koronoios scaled 1 scaled

Κορονοϊός κρούσματα: Με το διάγγελμα Μητσοτάκη να είναι προγραμματισμένο για τις 19:30 σχετικά με το lockdown στην Αττική και τα μέτρα για την πανδημία, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1526 νέα κρούσματα σήμερα , 277 διασωληνωμένους, 20 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα 9/2:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 166067, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6061 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52913 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

277 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 200 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6017 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3534 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30 για το lockdown:
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε lockdown τύπου Μαρτίου για Αττική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα αρχίζουν από αύριο και θα κρατήσει έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Τι εξετάζεται για τη Θεσσαλονίκη.

Οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν αυστηρό και καθολικό lockdown. Επίσης, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται και ένα αυστηρό lockdown για τη συμπρωτεύσα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και τις μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η επιβαρυμένη εικόνα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι ακόμη ένας λόγος που οδηγούν τους λοιμωξιολόγους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις.

Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αύριο κλείνουν στην Αττική για δύο εβδομάδες:

Όλα τα σχολεία
Εκκλησίες
Kαταστήματα
Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι, ουσιαστικά προανήγγειλαν το lockdown.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…