Κεντρική Basket League Ιωνικός – Μεσολόγγι 100-85: Νίκη παραμονής για τους Νικαιώτες, πήραν και την διαφορά

Ιωνικός – Μεσολόγγι 100-85: Νίκη παραμονής για τους Νικαιώτες, πήραν και την διαφορά

ionikos mesologi1 scaled

Πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε ο Ιωνικός στο κλειστό του Πλάτωνα, καθώς επικράτησε με 100-85 επί του Μεσολογγίου, καταφέρνοντας να καλύψει και την διαφορά των 13 πόντων της ήττας τους από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε δύο φορές προβαδίσματα της τάξης των 15 πόντων, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πλησιάσουν δύο φορές, ωστόσο η τρίτη φορά που ξέφυγε δεν είχε επιστροφή για την ομάδα του Καλαμπάκου, με την νίκη να έρχεται αλλά και την διαφορά.

Πολύ καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ιωνικός, ο οποίος με συνεχόμενα τρίποντα του Χουγκάζ κατάφερε να προηγηθεί με 9-2 μετά από τρία λεπτά αγώνα. O Ιωνικός συνέχισε να είναι πολύ καλύτερος και στις δύο πλευρές του παρκέ, και κατάφερε να κάνει νταμπλ σκορ ένα λεπτό πριν το φινάλε με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 28-19 του δεκαλέπτου.

Οι αντεπίθεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με εξαιρετική άμυνα και και εύκολους πόντους στην επίθεση κατάφερε να μειώσει στους τρεις πόντους με τρίποντο του Γκότσερ (30-27). O Ιωνικός αντέδρασε με τους Χόλογουελ και Σμιθ να παίρνουν την σκυτάλη στην επίθεση από τον Χουγκάζ, και δεν επέτρεψε στο Μεσολόγγι να πλησιάσει περισσότερο ανεβάζοντας πάλι την διαφορά στους 7 πόντους (39-32), με τον Χόλογουελ να την ανεβάζει στους 10 λίγο αργότερα (42-32). Οι Νικαιώτες διατήρησαν τα ηνία του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το οποίο του βρήκε προηγούμενους με 7 (51-44).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι και στο ξεκίνημα της επανάληψης βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση να αντιπαραβάλλουν στην φοβερή επιθετική εμφάνιση του Γκότσερ. Μια ο Χουγκάζ κάτω από το καλάθι μια 6 συνεχόμενοι πόντοι του Μαυροκεφαλίδη, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους (63-47) πριν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο της επανάληψης. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πάλι να μειώσουν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα καλάθι του Λάνγκφορντ τρέχοντας ένα επιμέρους 11-0 (66-63) με τον Γκότσερ να φτάνει τους 26 πόντους, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 68-65.

Το παιχνίδι όπως αναμενόταν και πριν την έναρξη του έγινε ντέρμπι στην τέταρτη περίοδο με τις δύο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Ο Ιωνικός ωστόσο στην συνέχεια κατάφερε και πάλι να ξεφύγει μετά από τέσσερα λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο με 7 (76-69) με το Μεσολόγγι να μειώνει εκ νέου στους τρεις (76-73) με μικρό σερί 4-0. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 8-0 ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά στους 11 πόντους. Το σερί του Ιωνικού διευρύνθηκε και άλλο με τον Τολιόπουλο με τρίποντο να την στέλνει στους 14 πόντους (93-79), με τον Ιωνικό να φτάνει στην νίκη καλύπτοντας και την διαφορά από το παιχνίδι του πρώτου γύρου (100-85).

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 68-65, 100-85

ιονικοσδ
Ιωνικός - Μεσολόγγι 100-85: Νίκη παραμονής για τους Νικαιώτες, πήραν και την διαφορά 4
μεσολογγι
Ιωνικός - Μεσολόγγι 100-85: Νίκη παραμονής για τους Νικαιώτες, πήραν και την διαφορά 5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Νίκη της Φενέρ με θετικό Παπαγιάννη

Σπουδαία νίκη για τη Φενέρ, με θετικό Παπαγιάννη. Η τουρκική ομάδα βελτίωσε το ρεκόρ της σ…