Κεντρική NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν είμαι προπονητής ή GM»
NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν είμαι προπονητής ή GM»

Giannis Antetonoumpo and Thanasis Antetokounmpo

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε triple double με 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη των Μπακς επί των Πέισερς και μετά τον αγώνα δήλωσε πως ρόλος του είναι να κάνει την ομάδα του καλύτερη με τις αποφάσεις του μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό.

«Προσπαθώ να παίζω με τον σωστό τρόπο. Να βρίσκω τους συμπαίκτες μου στην σωστή θέση. Πρέπει να παίζεις με ότι σου δίνει η άμυνα και με ότι χρειάζεται η ομάδα. Αυτό κάνω τώρα. Θα υπάρξουν μέρες που θα πρέπει να είμαι έξτρα επιθετικός, όπως μου αρέσει, αλλά τώρα κάνω όσα χρειάζεται η ομάδα. Βάζω και τους άλλους στο παιχνίδι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι προπονητής, δεν είμαι GM. Για εμένα είναι σημαντικό να παίρνω την σωστή απόφαση. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που δημιουργήσαμε και πήραμε τα ίδια σουτ, αλλά δεν μπήκαν. Ως παίκτης πρέπει να είμαι αφοσιωμένος στην διαδικασία. Η διαδικασία είναι να κάνεις την σωστή πάσα και να δημιουργείς ανοιχτά σουτ. Αν θα πάει μέσα είναι στους Θεούς του μπάσκετ. Όσο δημιουργούμε καλές συνήθειες, καλά σουτ ξανά και ξανά, θα είμαστε σε καλό μέρος.

Θα υπάρχουν παιχνίδια, όπως το σημερινό, που θα έχουμε παίκτες αμαρκάριστους και πρέπει να κάνει το καλύτερο play. Ως Γιάννης, μπαίνοντας στο παιχνίδι, θέλω να πηγαίνω μέχρι τέλους, θέλω να είμαι επιθετικός, θέλω να καρφώσω πάνω από κάποιον , θέλω να σουτάρω πολλά τρίποντα, αλλά θα υπάρχουν μέρες και παιχνίδια, που αυτό δεν θα είναι εκεί. Ο καθένας θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του.

Στα καλύτερα μου είμαι, όταν είμαι επιθετικός, αλλά θα υπάρχουν παιχνίδια που αυτό δεν θα γίνεται. Η ομάδα σήμερα δεν χρειαζόταν αυτό. Χρειαζόταν να είμαι ο ενδιάμεσος. Να κάνω την σωστή πάσα. Αυτό είναι το μπάσκετ. Αλλά αγαπώ να μπαίνω και να κάνω αυτό που κάνω. Στο τέλος πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια και σήμερα για να γίνει αυτό έπρεπε να κάνω ότι έκανα. Στο επόμενο μπορεί να χρειάζεται να μπλοκάρω 5 σουτ, να κάνω σκριν. Είμαι παίκτης, διαβάζω το παιχνίδι, αφήνω τα ένστικτα μου να παίζουν ρόλο και όσο το κάνω αυτό νομίζω είμαι καλά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…