Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Γιαμαρέλλου: Την Πέμπτη θα εισηγηθούμε για πιθανή λήψη νέων μέτρων

Γιαμαρέλλου: Την Πέμπτη θα εισηγηθούμε για πιθανή λήψη νέων μέτρων

Κορωνοϊός

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων ΕΚΠΑ και Μέλος επιτροπής Υπ. Υγείας μίλησε στο live news την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων από το ειδικό κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών που ασχολούνται με το γονιδίωμα του ιού, η κυρία Γιαμαρέλλου, σχολιάζοντας την αύξηση στα κρούσματα ανέφερε πως: «Ίσως αυτή η αύξηση αντανακλά τη χαλάρωση των προηγούμενων ημερών ή ότι έχουμε το βρετανικό στέλεχος που μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα, έχει μεταδοτικότητα που φτάνει και το 90%».

«Έχει μεν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά δεν κάνει βαρύτερο νόσημα. Επίσης, οι μαρτυρίες από την Pfizer μας λένε ότι τα εμβόλια είναι δραστικά [στο βρετανικό στέλεχος]».

«Θα δούμε τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα, θα το συζητήσουμε την Πέμπτη. Θα συζητήσουμε τα αποτελέσματα και θα κάνουμε την πρότασή μας στην πολιτική ηγεσία» σημείωσε ερωτηθείσα για την αύξηση των κρουσμάτων και την εισήγηση για την επιβολή νέων μέτρων.

Αναφορικά στα σχολεία, η κ. Γιαμαρέλλου ανέφερε ότι «τα γυμνάσια δεν μας φοβίζουν».

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «τα παιδιά του δημοτικού δεν μολύνονται εύκολα, τα παιδιά του Λυκείου συμπεριφέρονται περισσότερο σαν ενήλικες και τα παιδιά του γυμνασίου είναι κάπου στο ενδιάμεσο συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τα παιδιά του δημοτικού».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…