Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Ολυμπιακός 76-53: Διασυρμός στην Τουρκία

Εφές – Ολυμπιακός 76-53: Διασυρμός στην Τουρκία

kostas sloukas olympiacos piraeus eb20 scaled

Ακόμα μια ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην φετινή Ευρωλίγκα, αφού έχασε από την Εφές με στην Πόλη, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, και πλέον είναι ουσιαστικά και με τα δύο πόδια εκτός πλεί οφ. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ονειρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι παίρνοντας διαφορά 15 πόντων στην πρώτη περίοδο, ωστόσο στην δεύτερη ήταν τραγικοί με τους Τούρκους να τρέχουν ένα επιμέρους 32-8, για να βάλουν τις βάσεις για την νίκη, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ βαριά ήττα για τους Πειραιώτες.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται αρκετές φορές στο προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει μπροστά με 2 πόντους με τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη (5-7) με τον Βεζένκοφ να δίνει αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του με το πρώτο δικό του μακρινό σουτ (10-5), για να κάνει το +7 με κάρφωμα ο Έλις, με τους Πειραιώτες να έχουν ένα σερί 8-0.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν και πάλι στους τρεις πόντους με τον Ντάνστον (9-12) με τον ΜακΚίσικ να απαντάει με συνεχόμενα καλάθια και τον Χασάν Μάρτιν να πηγαίνει την διαφορά για πρώτη φορά στους 9 πόντους (9-18( για το νταμπλ σκορ του Ολυμπιακού. O φανταστικός στο πρώτο δεκάλεπτο Λαρεντζάκης ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους με μακρινό τρίποντο, με τον Ολυμπιακό να κλείνει την περίοδο με προβάδισμα 15 πόντων (11-26), έχοντας 4/6 τρίποντα και τρομερή άμυνα.

Η Εφές βελτίωσε την απόδοση της στην δεύτερη περίοδο και σε συνδυασμό με τα χειρότερα ποσοστά του Ολυμπιακού στην περιφέρεια κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 11-2 κατεβάζοντας την διαφορά στους 6 (22-28), με τον Σέιν Λάρκιν να ολοκληρώνει ένα εντυπωσιακό κρεσέντο 9 σερί πόντων με τετράποντο για το 26-28. H τουρκική ομάδα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα λίγο αργότερα, με τον Λαρεντζάκη να απαντά πετυχαίνοντας μόλις το δεύτερο καλάθι των Πειραιωτών στην δεύτερη περίοδο (30-30).

Η κυριαρχία της Εφές συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να έχει πολύ μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα. Η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να ολοκληρώσει την δεύτερη περίοδο με ένα τρομερό επιμέρους 32-8 για να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 9 πόντων (43-34).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διαγράψει την τραγική δεύτερη περίοδο του στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο συνέχισε να είναι άστοχος με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει την καλή του άμυνα. Η διαφορά υπέρ των Τούρκων παρέμεινε κοντά στους 10 πόντους για αρκετό διάστημα, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Η τουρκική ομάδα κατάφερε να πάει στο +18 με τρίποντα των Λάρκιν και Μίσιτς (56-38), με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να μειώσει στους 15 με το πρώτο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη (58-43).

Οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά αντιθέτως οι Το0ύρκοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους στην τέταρτη περίοδο για να έρθει η πολύ βαριά ήττα με το τελικό

Τα δεκάλεπτα: 11-26, 43-34, 58-43, 76-53

efes 1 oly

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …