Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Απούσα, όπως πάντα, η ΕΟΚ ψάχνει φύλλο συκής

Απούσα, όπως πάντα, η ΕΟΚ ψάχνει φύλλο συκής

tsagronis vasilakopoulos avgenakis

Ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε στον αέρα του Over FM ότι η ΕΟΚ δεν έκανε κανένα επίσημο αίτημα για επανέναρξη των πρωταθλημάτων και πως οι μοναδικοί που… κάνουν θόρυβο είναι οι αθλητές (κι οι προπονητές θα έλεγα). Η ομοσπονδία του μπάσκετ θέλησε να απαντήσει, αναφέροντας πως «… για όσους δυσκολεύονται να εντοπίσουν, εκτός από το να κατανοήσουν, τις σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρουμε την τελευταία χρονικά που ήταν στις 20/1/2021 και ήταν κοινή με το σύνδεσμο των αθλητών, μετά από τη συνάντηση μαζί τους».

Δηλαδή, έμπειροι παράγοντες, που βρίσκονται στις ίδιες καρέκλες από καταβολής αθλήματος, έχοντας αλλάξει χιλιετία, αιώνα, δεκαετίες ολόκληρες, υποστηρίζουν ότι η όποια επίσημη αντίδραση εξαντλείται σε μια… ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στο site της Ομοσπονδίας. Ουάου! Τώρα που το εντοπίσαμε, να πούμε μπράβο στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τους συνεργάτες του.

Περιμέναμε ότι θα είναι σκληρός, αλλά πρόεδρε όχι τόσο άγρια. Μην γίνεστε αδυσώπητοι. Ολόκληρη ανακοίνωση; Ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Για να μην πούμε ότι κατάπιατε τον θυμό σας, που δεν σας πήραν τηλέφωνο από τη ΓΓΑ, το Υπουργείο, το πρωθυπουργικό γραφείο, για να ζητήσουν τη γνώμη σου. Άσε που τολμά η επιτροπή με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζει εκτός των γραφείων της ΕΟΚ.

Να σοβαρευτούμε (εμείς, γιατί από εκείνους που έπρεπε να δουν με απόλυτη σοβαρότητα το ζήτημα, δεν περιμένω τίποτα): όταν ένας κόσμος, ο δικός σας κόσμος, των προπονητών, των αθλητών, των επαγγελματιών, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, όταν ένας κόσμος νέων αγοριών και κοριτσιών, που έχουν χάσει την ψυχολογική και σωματική τους ισορροπία, που «αθλούνται» βλέποντας survivor, βγαίνει στον δρόμο, κατακλύζει τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μπαίνει σε κάθετη αντιπαράθεση, περιμένει κάτι περισσότερο από μια ανακοίνωση.

Όχι πως αν είχατε σηκώσει γη και ουρανό θα άλλαζε η πεποίθησή μου (και θαρρώ πεποίθηση πολλών εξ αυτών που γνωρίζουν κι ανήκουν στον χώρο του μπάσκετ) ότι η παρουσία σας είναι καταστροφική για το άθλημα, αλλά έστω και την τελευταία ώρα, σε μια από τις τελευταίες σας πράξεις ως διοίκηση, περιμέναμε να δείξετε… σφυγμό. Δυστυχώς, ακόμα κι αν κάποιοι υποστηρίζουν (όχι με επιχειρήματα, ακόμα περιμένω να τα εκθέσουν) ότι κάποτε ο κ. Βασιλακόπουλος κι οι συνοδοιπόροι του πρόσφεραν υπηρεσίες στο άθλημα, η ηλικία βαραίνει, τα αντανακλαστικά μειώνονται.

Μακάρι να ήταν αυτό το μοναδικό πρόβλημα, αλλά είναι κι αυτό. Για να το τελειώνουμε πρόεδρε, δεν δυσκολευόμαστε ούτε να κατανοήσουμε, ούτε να εντοπίσουμε τις ανακοινώσεις, άλλωστε δεν βγάζετε και πολλές, παρά τον υπερβολικό αριθμό δημοσιογράφων που απασχολείτε. Δυσκολευόμαστε να ακούσουμε τη φωνή σας, γιατί ψιθυρίζετε, ενώ έπρεπε να ουρλιάζετε. Έπρεπε να πιέζετε καθημερινά Υπουργούς και Γραμματείς, επιτροπές, την κοινή γνώμη, για το προφανές: Να σταματήσει η δαιμονοποίηση του αθλητισμού, από τους γιατρούς, οι οποίοι είναι καλοί, χρυσοί κι άγιοι, αλλά έχουν τόση επαφή με την μπάλα, όση εγώ με τα προϊόντα βίγκαν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…