Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Από το Μαρούσι στον Προμηθέα μετά από 178 αγώνες και 4.719 μέρες

Από το Μαρούσι στον Προμηθέα μετά από 178 αγώνες και 4.719 μέρες

promitheas2

Ο Προμηθέας συνεχίζει να γράφει ιστορία με όλους τους τρόπους. Σήμερα το έκανε με την πρώτη του νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά από 11 ήττες για τη Stoiximan Basket League -τον είχε νικήσει πέρυσι στο Κύπελλο. Όμως η επικράτηση του μέσα στο ΟΑΚΑ δίνει σε αυτήν την επιτυχία ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αφού υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην πρώτη εντός έδρας ήττα Πρωταθλήματος -εξαιρουμένων των αγώνων με τον Ολυμπιακό- μετά από σχεδόν 13 χρόνια.

Θα πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν 13 χρόνια πίσω, στην 1η Μαρτίου 2008, για να βρούμε την τελευταία εντός έδρας ήττα Πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από αντίπαλο εκτός του Ολυμπιακού και χωρίς να υπολογίζουμε την ήττα άνευ αγώνα από την Κύμη για τη σεζόν 2018-19. Ήταν για τη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2007-08 όταν το Μαρούσι είχε επιβληθεί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 93-89 (Σπανούλης 19, Διαμαντίδης 18 – Μαυροειδής 20, Καϊμακόγλου 15).

Από τότε μεσολάβησαν 4.719 μέρες και 178 αγώνες Πρωταθλήματος (144 για την κανονική περίοδο και 34 πλέι οφ) χωρίς εκείνους απέναντι στον Ολυμπιακό, για να φύγει μία ομάδα με τη νίκη από την έδρα των «πράσινων» τη Stoiximan Basket League!

Ρεκόρ καριέρας για Παπαπέτρου και Μήτογλου

Στη σκιά της ήττας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, δύο παίκτες των «πράσινων» έφτασαν σε κορυφαίες επιδόσεις καριέρας στη Stoiximan Basket League.

*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόλαβε να σημειώσει 26 πόντους σε 24:29, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας. Η καλύτερη επίδοση των 185 προηγούμενων εμφανίσεων του στην κατηγορία ήταν οι 25 πόντοι που είχε στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

Ο διεθνής φόργουορντ ακόμη, με τους 26 πόντους του έγινε ο 47ος στην ιστορία των «πράσινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 500 ενώ ξεπέρασε συνολικά τους 1.400 στην κατηγορία.

Παράλληλα, ο Παπαπέτρου έχοντας 4/6 τρίποντα έγινε ο 41ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 50 εύστοχα σουτ τριών πόντων.

*Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, φτάνοντας στο πρώτο του double-double για το φετινό Πρωτάθλημα με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Έγινε ο τρίτος παίκτης των «πράσινων» που φτάνει σε μία τέτοια επίδοση μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Μπεν Μπέντιλ.

Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε ένα ριμπάουντ μακριά από την κορυφαία φετινή περίοδο και τα 16 που είχε ο Τσαντ Μπράουν στο ματς του Μεσολογγίου Baxi με τον Ηρακλή στην 6η αγωνιστική αλλά ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Είχε 15 ριμπάουντ και στο ματς της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2018-19 απέναντι στον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο.

Ακόμη, ο Μήτογλου με τα εννιά αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, έγινε ο 13ος παίκτης των «πράσινων» που ξεπέρασε τα 300 στη Stoiximan Basket League.

Πέραν των επιτευγμάτων των Παπαπέτρου και Μήτογλου…

*Έχοντας 2/3 δίποντα ο Γιώργος Παπαγιάννης έφτασε τα 300 εύστοχα σε 98 αγώνες Πρωταθλήματος. Ο διεθνής σέντερ έχει 300/458 (65,5%).

*Με τα δύο κλεψίματα του, ο Λευτέρης Μποχωρίδης έφτασε και ξεπέρασε τα 100 σε 207 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

*Τα 300 ριμπάουντ καριέρας σε 51 συμμετοχές στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έφτασε ο Μπεν Μπέντιλ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…