Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα – Παναθηναϊκός 74-65: Τον “σκότωσε” ο Τίμαν

Άλμπα – Παναθηναϊκός 74-65: Τον “σκότωσε” ο Τίμαν

ioannis papapetrou panathinaikos opap athens eb20 scaled

Με ήττα επέστρεψε στους αγώνες μετά την περιπέτεια των τελευταίων εβδομάδων ο Παναθηναϊκός, χάνοντας από την Άλμπα στο Βερολίνο με 74-65, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι πράσινοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε χαμηλό τέμπο για τρεις περιόδους, ωστόσο ένα ξέσπασμα του Γιοχάνες Τίμαν στο ξεκίνημα της τέταρτης με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα ήταν αρκετό για να τους κάνει να χάσουν το μυαλό τους και το παιχνίδι.

Η γερμανική ομάδα προηγήθηκε με καλάθι του Λο, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με 8-0 σερί προσπαθώντας να πλησιάζει στο καλάθι για να περάσει μπροστά με 6 πόντους (2-8). Η διαφορά έφτασε στους 8 πόντους με καλάθι του Γουάιτ, με τους Γερμανούς να απαντούν με σερί 9-0 περνώντας μπροστά στο σκορ (11-10). Ο Παπαγιάννης έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό με το πρώτο του δίποντο, ο Καλαϊτζάκης ήταν αλάνθαστος από τις βολές, με τον Μεγαρίτη σέντερ να ευστοχεί ξανά διαμορφώνοντας το 11-17 του δεκαλέπτου.

To παιχνίδια συνέχισε να παίζετε σε αρκετά αργό τέμπο, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται για πρώτη φορά με 8 πόντους με καλάθι του Μπέντιλ (11-19) και την Άλμπα να απαντάει με 4-0 σερί μειώνοντας στα μισά (15-19). Το Τριφύλλι απάντησε με δικό του 6-0 σερί με βολές των Γουάιτ και Παπαπέτρου και καλάθι του Μήτογλου πηγαίνοντας για πρώτη φορά στο ματς την διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Η Αλμπα κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε κάποιες άστοχες επιθέσεις του Παναθηναϊκού και μείωσε ξανά στους τέσσερις πόντους (23-27), με τον Νίκο Δίπλαρο να σπάει το ρόδι πίσω από τα 6,75 για τον Παναθηναϊκό για το 23-30. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα (28-34).

Με τον Λο να ευστοχεί από την περιφέρεια και να μειώνει στους τρεις πόντους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (31-34), για να απαντήσει ο Σαντ Ρος με το πρώτο προσωπικό του τρίποντο μετά από δύο άστοχα (31-37). Ο Παναθηναϊκός βρήκε κι άλλα δύο τρίποντα στην συνέχεια με τους Παπαπέτρου και Γουάιτ (35-43) με τον Έρικσεν να μειώνει σε 37-43, με τον Φοντέκιο να μειώνει ξανά στους τρεις λίγο αργότερα (40-43).

Ο Γκιφάι ευστόχησε και αυτός με την σειρά του από την περιφέρεια (43-43), ενώ στην επόμενη φάση έβαλε την Άλμπα μπροστά (45-43), ολοκληρώνοντας ένα σερί 10-0 για την Άλμπα, με τον Όντεντ Κάτας να καλεί τάιμ άουτ. O Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί και πάλι με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μακ (50-53) δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Τα πρώτα λεπτά τις τέταρτης περιόδου είχαν έναν και μοναδικό πρωταγωνιστή, και αυτός ήταν ο Γιοχάνες Τίμαν. Ο παίκτης της Άλμπα πέτυχε τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα, την ώρα που όλος ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις ένα καλάθι σε τρία λεπτά για να πάρουν οι γηπεδούχοι προβάδισμα 7 πόντων (62-55).

O Σαντ Ρος έχασε δύο ελεύθερα τρίποντα, ο Τίμαν πέρασε εύκολα τον Παπαγιάννη και η διαφορά ανέβηκε στους 9 πόντους, με τον Παπαγιάννη να μειώνει άμεσα διορθώνοντας του λάθος του (64-57). Οι πράσινοι προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά με ανορθόδοξες προσπάθειες και κάθε άλλο παρά ψύχραιμες επιλογές με την Άλμπα να ανεβάζει την διαφορά στους 11 πόντους (70-59). Ο Παναθηναίκός δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στο παιχνίδι με το τελικό σκορ να είναι 74-65.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 28-34, 50-53, 74-65

αλμπα 1 πανα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…