Κεντρική Γυναίκες Α1 Γυναικών: Έξι ομάδες ζητούν καθυστέρηση του τζάμπολ!

Α1 Γυναικών: Έξι ομάδες ζητούν καθυστέρηση του τζάμπολ!

παο χανια

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών το επόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο κάποιες ομάδες διαφωνούν με την τόσο γρήγορη επιστροφή στα παρκέ, ενώ έχουν και συγκεκριμένα αιτήματα για να επιστρέψουν στα παρκέ.

Συγκεκριμένα, έξι ομάδες του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών (Νίκη Λευκάδας, Χανιά, Σπόρτιγκ, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Δάφνη Αγίου Δημητρίου και ΕΦΑΟΖ), έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΟΚ, ΓΙώργο Βασιλακόπουλο, τον Υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον Γ.Γ Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, που εκφράζουν τις διαφωνίες τους με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Αρχικά, οι ομάδες ζητούν προθεσμία τριών εβδομάδων ώστε να κάνουν προετοιμασία για την αποφυγή τραυματισμών, ενώ ζητούν να γίνεται και μόνο ένας αγώνας την εβδομάδα και όχι δύο. Παράλληλα, με δεδομένη την αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ξένων παικτριών τους με την ανακοίνωση της αναστολής, ζητούν να υπάρξει μια μίνι μεταγραφική περίοδος για παίκτριες από ομάδες της Α2 ώστε να ενισχυθούν, καθώς αθλήτριες από το εξωτερικό δεν δέχονται να έρθουν να αγωνιστούν για δύο μήνες.

Φυσικά, εκτός από τα παραπάνω ζητούν και οικονομική ενίσχυση σε μια σειρά ζητήματα. Συγκεκριμένα, ζητούν κάλυψη των εξόδων για τεστ κορονοϊού μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των εντός έδρας αγώνων, αλλά και των εξόδων τους για τα ταξίδια των αποστολών των ομάδων για τους εκτός έδρας αγώνες. Τέλος, με δεδομένες τις αλλαγές στις ισορροπίες του πρωταθλήματος με τις αποχωρήσεις των ξένων ζητούν να μην υπάρξει υποβιβασμός για την φετινή σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…