Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Βόμβα» Λινού: Έχει προταθεί να φοράμε δύο μάσκες, η απλή χειρουργική προστατεύει 45% (vid)

«Βόμβα» Λινού: Έχει προταθεί να φοράμε δύο μάσκες, η απλή χειρουργική προστατεύει 45% (vid)

linou scaled

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού ανησυχεί για τον δείκτη μεταδοτικότητας του κορονοϊού που έχει ξεπεράσει το 4%, και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ειδικά στις κόκκινες περιοχές.

Σχολιάζοντας το μέτρο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων είπε ότι «επιβλήθηκε μέσα στον πανικό», προειδοποιώντας πως μέσα σε μία τέτοια κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε, κάθε κίνηση ενέχει τον κίνδυνο του πανικού.

Μίλησε και για τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας και τόνισε πως «κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων».

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι κάθε αύξηση να φέρνει και ένα αντίδωρο, όπως πολλά τεστ, περισσότερη τηλεργασία, να αυξήσουμε παντού τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, ώστε να αφήνομε περισσότερη ελευθερία στον κόσμο» επισήμανε.

Έχει προταθεί να φοράμε δύο μάσκες

Για το θέμα των μασκών, μετά την απόσυρση των υφασμάτινων από την Αυστρία, σημείωσε πως «όλες οι μάσκες έχουν ένα βαθμό προστασίας, ο οποίος επηρεάζεται από τον τρόπο που τη φοράμε. Η απλή χειρουργική προστατεύει 45%». Έχει προταθεί να φοράμε δύο μάσκες. Όλες κάπως προστατεύουν, κυρίως αν τις φοράμε όλοι», κατέληξε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…