Κεντρική Ιωνικός Νίκαιας BC Το Περιστέρι – Ιωνικός με την γλώσσα των… αριθμών

Το Περιστέρι – Ιωνικός με την γλώσσα των… αριθμών

Στιγμιότυπο οθόνης 112

Το Περιστέρι θα υποδεχθεί τον Ιωνικό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League (30/1, 17:00). O ΕΣΑΚΕ συγκέντρωσε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία από τις ματαξύ τους αναμετρήσεις και μας τα παρουσιάζει.

Διαβάστε αναλυτικά:

Το Περιστέρι άρχισε την προσπάθεια του στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League με ήττα στη Ρόδο κι έτσι το Σάββατο (30/1, 17:00) θα αναζητήσει την επιστροφή στις επιτυχίες μέσα από το εντός έδρας παιχνίδι του με τον Ιωνικό Hellenic Coin. Η ομάδα της Νίκαιας θα δώσει το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της, καθώς προέρχεται από τις ήττες στα ματς με τον Κολοσσό H Hotels και την ΑΕΚ.

Η ιστορία

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν πολύ ενδιαφέρον και το Περιστέρι πήρε τη νίκη με 80-75, καθοδηγούμενο από τον Στίβεν Γκρέι που είχε 18 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τρεις ασίστ και τον Τρε ΜακΛίν που πρόσθεσε 15 πόντους και έξι ριμπάουντ. Για τους Νικαιώτες, ξεχώρισαν π Βασίλης Τολιόπουλος (20π, 8/12δ.) και ο Άνταμ Σμιθ (17π, 5ασ.).

Με τη νίκη του στον αγώνα της 31ης Οκτωβρίου το Περιστέρι έκλεισε την «ψαλίδα» στη μικρή πάντως ιστορία αναμετρήσεων με τον Ιωνικό. Από την περίοδο 1983-84 όταν και διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά οι δρόμοι των δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, ο Ιωνικός Hellenic Coin σημείωσε πέντε νίκες και το Περιστέρι τρεις.


Η πανδημία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση του αντίστοιχου περσινού αγώνα, οπότε η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν με γηπεδούχο το Περιστέρι, χάνεται στη σεζόν 1985-86 όταν ο Ιωνικός είχε πάρει την εκτός έδρας νίκη με 96-89.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

* Ο Τεράν Πέτεγουεϊ χρειάζεται 13 πόντους προκειμένου να φτάσει τους 300 στην 30ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

+ Με ποσοστό καλύτερο κατά 9,3% εκτελούν οι «κυανοκίτρινοι» στα εντός έδρας παιχνίδια τους από τη γραμμή του φάουλ και σε σχέση με τα εκτός (77,2% έναντι 67,9%).

– Το Περιστέρι μειονεκτεί στα τρίποντα έναντι των αντιπάλων του αφού στα 12 παιχνίδια του ως τώρα, εκτέλεσε με 31% έναντι του 35,9% που είχαν οι ομάδες που αντιμετώπισε.

ΙΩΝΙΚΟΣ HELLENIC COIN

* Πέντε πόντους μακριά από τους 500 στη Stoiximan Basket League είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος.

+ Ο Ιωνικός Hellenic Coin εκτέλεσε με ποσοστό καλύτερο κατά 4,9% στα τρίποντα στα εκτός έδρας παιχνίδια του (33,5%) σε σχέση με τα εντός (28,6%).

– Ο Ιωνικός Hellenic Coin εκτελεί με ποσοστό χαμηλότερο κατά 4,1% σε σχέση με τους αντιπάλους του από τη γραμμή του τριπόντου. Έχει ποσοστό 31,1% και οι ομάδες που αντιμετώπισε είχαν 35,2%.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…