Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σωτηρίου: «Με την πρόκριση να δώσουμε κίνητρο στα νέα κορίτσια»

Σωτηρίου: «Με την πρόκριση να δώσουμε κίνητρο στα νέα κορίτσια»

Σωτηρίου

Στο προηγούμενο παράθυρο στο Ηράκλειο Κρήτης ο κορονοϊός της στέρησε την δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Εθνική ομάδα.

Η Κατερίνα Σωτηρίου, όμως, επέστρεψε δυνατή, υγιής και δηλώνει πανέτοιμη να βάλει και αυτή το…  λιθαράκι της προκειμένου η εθνική γυναικών να βρεθεί και πάλι σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Μπορεί τα πράγματα να μην είναι αποκλειστικά στα χέρια των διεθνών αθλητριών, όμως η ομάδα είναι αποφασισμένη να παλέψει για να πετύχει τον στόχο της μέσα από τους δυο τελευταίους αγώνες που απομένουν με Ισλανδία και Βουλγαρία στη «φούσκα» που θα γίνει στη Λουμπλιάνα.

 «Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα επικεντρωνόμαστε στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση. Είμαστε στην τελική ευθεία του ταξιδιού μας και ελπίζουμε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι να είμαστε όλες υγιείς γιατί οι καταστάσεις είναι δύσκολες λόγω του κορονοϊού. Θέλουμε να βγάλουμε τον ενθουσιασμό και το πάθος μας και φυσικά όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την εθνική με σκοπό να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που κλείνουν την σειρά των αγώνων. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και από τους άλλους ομίλους, αλλά το μυαλό και η σκέψη μας είναι στραμμένη στη δική μας προσπάθεια, καθώς θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στη Λουμπλιανα», ήταν τα λόγια της Κατερίνας Σωτηρίου.

Η έμπειρη φόργουορντ δεν έκρυψε ότι της έλειψε πολύ η Εθνική Γυναικών: «Είμαι πραγματικά ευτυχισμένη και ενθουσιασμένη που επιστρέφω στην Εθνική και στην προσπάθεια που κάνουμε οι αθλήτριες και οι προπονητές όλο αυτό το διάστημα. Μου έλειψε πολύ η Εθνική και είμαι έτοιμη να βοηθήσω και εγώ για να πετύχουμε τον στόχο μας. Επίσης σημαντικό είναι να αποκτήσουν εμπειρία τα νέα κορίτσια και να συμβάλω στην προσπάθεια που γίνεται με τη συμμετοχή της νέας γενιάς, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια στην Εθνική και να βαδίσουμε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών».

Η επιστροφή σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ είναι το ζητούμενο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με την Σωτηρίου να εξηγεί τα οφέλη μιας ενδεχόμενης πρόκρισης. «Νομίζω ότι είμαστε μια καλή ομάδα, πραγματικά αξίζουμε μια θέση στο Ευρωμπάσκετ και ήταν κάτι που μας έλειψε το 2019. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για την Εθνική όσο και για το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας η επιστροφή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε κίνητρο και στα νέα κορίτσια να ασχοληθούν με τον χώρο, ενώ υπάρχουν και πολλοί φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να την ξαναδούν σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε το στόχο μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…