Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ρεκόρ εξαετίας για ΠΑΟΚ

Ρεκόρ εξαετίας για ΠΑΟΚ

konate paok ionikos4

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο εκτελέστηκαν συνολικά 57 βολές, ΠΑΟΚ και Μεσολόγγι Baxi ήταν συνεπείς από τη γραμμή με τον Ζερμέιν Λοβ πρωταγωνιστή. Ο Αμερικανός είχε 13/13 βολές, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ εξαετίας για τη Stoiximan Basket League αλλά είναι και τέταρτη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ, ως προς το φετινό Πρωτάθλημα, ξεπέρασε την επίδοση που είχε ο Τζέρι Σμιθ με 11/11 βολές για τη Λάρισα Bread Factory στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Δικέφαλο.

*Οι 13/13 βολές είναι η κορυφαία επίδοση των τελευταίων έξι χρόνων στη Stoiximan Basket League. Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 26 Ιανουαρίου 2015 για να βρούμε ανάλογη της. Τότε, ο Εξέβιερ Σάιλας είχε 13/13 με την Κηφισιά στην εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με 66-72.

*Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το επίτευγμα για τον ίδιο του ΠΑΟΚ. Ο Λοβ σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Δικεφάλου. Καλύτερες επιδόσεις, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, είχαν μόνο…

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης με 17/17 βολές στην 1η Ιουνίου 2014 (ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 84-80, 4ος μικρός τελικός πλέι οφ), επίδοση που είναι η προηγούμενη καλύτερη του Λοβ, συνολικά στο Πρωτάθλημα.

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς με 14/14 στις 30 Οκτωβρίου 2004 (Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ 80-88).

Ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς με 14/14 βολές στις 10 Δεκεμβρίου 2006 (ΠΑΟΚ – Άρης 103-101).

*Ο έμπειρος γκαρντ με τους 17 πόντους του ξεπέρασε τους 500 στην 43η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Λοβ συναγωνίστηκε με τον Τόντρικ Γκότσερ από τη γραμμή του φάουλ αφού ο συμπατριώτης του παίκτης του Μεσολογγίου Baxi είχε 13/15. Αμφότεροι έφτασαν σε ρεκόρ περιόδου με τις 13 εύστοχες βολές αφού πριν την 11η αγωνιστική ο Τζέρι Σμιθ είχε 11 στο ίδιο γήπεδο ενώ ο Γκότσερ «έγραψε» νέο ρεκόρ και με τις 15 εκτελεσμένες, αφού 13 είχε ο Λοβ όσες και ο Δημήτρης Αγραβάνης στο ματς του Προμηθέα με τον Κολοσσό H Hotels στην 7η αγωνιστική.

Κατά τα άλλα…

*Ο Μπο Μπιτς ήταν στατιστικά ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός έγινε και ο πρώτος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης που σημείωσε double-double στη φετινή Stoiximan Basket League έχοντας 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για τον Μπιτς τόσο οι 15 πόντοι όσο και τα 11 ριμπάουντ είναι οι κορυφαίες επιδόσεις των 10 αγώνων του στο Πρωτάθλημα, αφού είχε 14 πόντους με τον Κολοσσό H Hotels και εννιά ριμπάουντ στο παιχνίδι με το Λαύριο Μegabolt. Ατομικό ρεκόρ βέβαια συνιστούν και οι 26 βαθμοί του στο ranking, αφού είχε 18 κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

*O Μάλκολμ Γκρίφιν έφτασε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι σε διψήφια επίδοση πόντους, σημειώνοντας ρεκόρ περιόδου με τους 24 που σημείωσε αλλά που δεν αποτελούν και ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 30 στη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18 με τον Κολοσσό H Hotels κόντρα στον Πανιώνιο.

*Αυτός που έφτασε σε ρεκόρ καριέρας όμως, ήταν ο Έλστον Τέρνερ. Ο Αμερικανός μοίρασε πέντε ασίστ, μία παραπάνω από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Πάτρα με τον Προμηθέα.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ήταν το δεύτερο πιο παραγωγικό παιχνίδι της φετινής Stoiximan Basket League με τις δύο ομάδες να σημειώνουν συνολικά 183, έναν λιγότερο από εκείνους που σημειώθηκαν στο ίδιο γήπεδο στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα Bread Factory.

*Ο ΠΑΟΚ έμεινε για τρίτη φορά -είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Κολοσσό- χωρίς τάπα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…