Κεντρική Διεθνή Πετρούσεφ: “Μεγάλωσα βλέποντας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό”

Πετρούσεφ: “Μεγάλωσα βλέποντας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό”

c91c56b0 filip petrusev shoots mega aba league

Καλεσμένος της εκπομπής “Pick n Roll” της Cosmote tv ήταν το νέο μεγάλο ταλέντο της μηχανής παραγωγής ψηλών στην Σερβία, Μέγκα, Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο νεαρός σέντερ, o οποίος βγάζει μάτια με την επιστροφή του στην Αδριατική λίγκα και την Μέγκα, έχοντας κερδίζει δύο φορές το βραβείο του MVP του μήνα, μίλησε για το όνειρο των ΗΠΑ, το Γκονζάγκα, και την επιστροφή του στην πατρίδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας τες από δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τις οποίες… παρακολουθούσε μεγαλώνοντας.

Αναλυτικά:

“Είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος στις ΗΠΑ. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με τον Αρ Τζέι Μπάρετ που βρίσκεται εκεί τώρα. Το γνώριζε πως θα παίξει στο NBA, αλλά παρέμενε ταπεινός, δεν είχε πάρει το μπάσκετ ως το πιο σημαντικό πράγμα. Έμαθα να είμαι χαλαρός και να περνάω καλά δίπλα σε τέτοιες προσωπικότητες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις εμφανίσεις του στο Γκονζάγκα: “Την πρώτη μου χρονιά εκεί υπήρχαν πολλοί παίκτες μπροστά από εμένα. Ως πρωτοετής δούλεψα σκληρά για να βελτιωθώ. Έτσι τη δεύτερη χρονιά πήρα περισσότερο χρόνο και μπόρεσα να δείξω όλα όσα είχα μάθει. Θεωρώ πως κυριάρχησα στο πρωτάθλημα”.

Για την επιστροφή στην πατρίδα του και την Μέγκα: “Στο Γκονζάγκα δεν μπόρεσα να δείξω όλα μου τα προτερήματα τα οποία χρειάζονται για την μετάβασή μου στο υψηλότερο επίπεδο, όπως δείχνω τώρα στην Μέγκα. Από την ικανότητά μου μακριά από το καλάθι, τα σουτ τριών πόντων, τις σωστές αποστάσεις στο γήπεδο, το περιφερειακό παιχνίδι, όπως και στο χαμηλό ποστ. Ήθελα να δείξω όλο το εύρος του ταλέντου μου, έχοντας ως στόχο τη μετάβασή μου στο NBA. Ήταν δύσκολο να φύγω από το Γκονζάγκα, όμως νομίζω πως πήρα την καλύτερη απόφαση. Ο στόχος μου είναι να παίξω στο NBA, αν όμως αυτό δεν συμβεί θα είμαι χαρούμενος να αγωνιστώ στην EuroLeague”.

Όσο για το πρότυπό του: “Σε όλους αρέσει ο Νίκολα Γιόκιτς, γιατί έχει κάνει απίστευτα πράγματα στο NBA. Είναι μοναδικός. Εγώ παρακολουθώ τον Νίκολα Βούτσεβιτς. Ίσως με συγκρίνουν με αυτόν”.

Για το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες: “Οι άνθρωποι μιλάνε, αλλά εγώ είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που έχω με την ομάδα. Κάνουμε μία πολύ καλή σεζόν μέχρι στιγμής. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μεγάλωσα παρακολουθώντας αυτές τις ομάδες όταν έπαιζαν απέναντι στην Παρτιζάν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…