Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πελώνη: “Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα σχολεία και το click away”

Πελώνη: “Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα σχολεία και το click away”

peloni

Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, η κατάσταση αξιολογείται βήμα-βήμα και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν υπάρξει κάποια επιδείνωση, προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων, και η επαναλειτουργία του εμπορίου με τη μέθοδο του click away.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών κι αυτές ήταν το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν προκατέλαβε τις εισηγήσεις αυτές, αλλά ανακοίνωσε την πρόθεσή της, που ήταν και παραμένει κατά προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία του εμπορίου με τη μέθοδο του click away.

Μάλιστα, τόνισε ότι η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών για μία εβδομάδα υπαγορεύτηκε ακριβώς από την ανάγκη να μην διακινδυνευτεί η επιδημιολογική εικόνα και άρα το άνοιγμα των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ότι προχωρούν με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε εξ αρχής καταρτιστεί και ότι έως χθες το βράδυ είχαμε 10.000 εμβολιασμούς.

Ανασχηματισμός: «Πετυχημένο το κυβερνητικό έργο, έγινε ενίσχυση και φρεσκάρισμα της ομάδας»

Ερωτηθείσα για τον ανασχηματισμό, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως το έργο της κυβέρνησης κρίνεται πετυχημένο στο σύνολό του κι αυτό προκύπτει και από τις απόψεις μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων στις μετρήσεις κοινής γνώμης.

«Ο βασικός κορμός και τα παραγωγικά υπουργεία δεν έχουν αλλάξει. Έγινε ένα φρεσκάρισμα της ομάδας και ενίσχυση σε κάποιους τομείς του κυβερνητικού έργου», τόνισε και πρόσθεσε πως «τους πολίτες απασχολεί το έργο της κυβέρνησης κι όχι ποιος φεύγει ή ποιος μένει».

Κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να έχει αντιμετωπίσει τόσες πολλές και σημαντικές προκλήσεις από την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς και ότι η αναδιάταξη και ανασύνθεση ενός υπουργικού σχήματος ακόμη και σ’ αυτές τις συνθήκες δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα.

Τέλος, σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, η κυρία Πελώνη επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…