Κεντρική Basket League ΑΕΚ O Λοτζέσκι πέρασε τον Φορντ και… σκαρφαλώνει

O Λοτζέσκι πέρασε τον Φορντ και… σκαρφαλώνει

lojeski2

Κόντρα στη δεύτερη από τις τρεις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε στην Ελλάδα, ο Ματ Λοτζέσκι έφτασε τα 500 ριμπάουντ καριέρας στη Stoiximan Basket League. Επιπλέον με την 149η εμφάνιση του στην κατηγορία, «σκαρφάλωσε» στη 16η θέση της λίστας των ξένων του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο Λοτζέσκι ξεπέρασε τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ και έφτασε τον Έρικ Μικ (Ηρακλής, Απόλλων Πάτρας, Μαρούσι, Περιστέρι) και τον Σάσα Βασίλιεβιτς (ΑΕΚ, Κολοσσός H Hotels, Ίκαρος, Κηφισιά, Κόροιβος).

Η ΑΕΚ έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (είχε 27 έναντι 39 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ) αλλά έκανε λιγότερα από τα μισά λάθη από εκείνα του αντιπάλου της. Είχε επτά έναντι 18 των «πράσινων» και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League, αφού επτά λάθη είχε και ο Προμηθέας στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με το Μεσολόγγι Baxi.

Ο Δικέφαλος περιορίστηκε στα 14 αμυντικά ριμπάουντ στη χειρότερη επίδοση του στο Πρωτάθλημα από την 1η Απριλίου 2018 όταν είχε και πάλι 14, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (100-86).

Η «Ένωση» έμεινε για δεύτερη φορά, μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, σε μηδενική επίδοση κοψιμάτων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…