Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 95-93: Συναρπαστικό παιχνίδι, μοιραίος Τζέιμς

Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 95-93: Συναρπαστικό παιχνίδι, μοιραίος Τζέιμς

rokas giedraitis td systems baskonia vitoria gasteiz eb20

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Μπασκόνια κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 95-93. Το παιχνίδι κρίθηκε στο φινάλε με τον Μάικ Τζέιμς να είναι μοιραίος, καθώς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με το οποίο θα χάριζε τη νίκη στην ομάδα του.

Η Μπασκόνια ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα. Οι Βάσκοι ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και κατάφερε να προηγηθεί με double score (12-6). O Γιεντράιτις έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς (19-10). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και ειδικά στην άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει με κανέναν τρόπο τους αντιπάλους τους (31-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα της ρωσικής ομάδας άλλαξε. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να μειώσουν στους τέσσερις πόντους (35-31). Ο Γιεντράιτις, όμως, δήλωσε και πάλι παρών και ανέβασε ξανά το δείκτη της διαφοράς στους 10 πόντους (41-31). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν τα παράτησαν και με σερί 7-0 στο φινάλε του ημιχρόνου πλησίασαν στον έναν πόντο (46-45).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέχισε την αντεπίθεση της και κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς (53-55). Η Μπασκόνια, όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν φανταστική. Οι Βάσκοι έκαναν ότι ήθελαν σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν να ανακτήσουν το διψήφιο προβάδισμα τους (79-67).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε νέα αντεπίθεση στο ματς, αλλά οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να κρατήσουν ένα μικρό προβάδισμα (93-89). Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους Βάσκους να παίρνουν τελικά αυτό που θέλουν. Ο Φολ με 1/2 βολές έκανε το 95-93 8” πριν το φινάλε και η ΤΣΣΚΑ είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς. Ο Μάικ Τζέιμς πήρε την προσπάθεια, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε.

Τα δεκάλεπτα: 31-19, 46-45, 79-67, 95-93

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…