Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαρτζώκας: «Τα credits στους παίκτες»

Μπαρτζώκας: «Τα credits στους παίκτες»

giorgos bartzokas olympiakos

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη όταν έπαιξε χωρίς άγχος, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε την ομάδα του τυχερή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η διαφορά ήταν μικρή παρότι δεν έπαιξαν καλά.

Αναλυτικά:

«Πολύ σημαντική νίκη για εμάς, απέναντι σε έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο όπως η Μπάγερν. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη τον δεύτερο γύρο. Είχαμε εκτός δύο σημαντικούς παίκτες για εμάς, τον Παπανικολάου και τον ΜακΚίσικ. Πρέπει να δώσω credits στους παίκτες μου, σταματήσαμε την δημιουργία της Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σίλι ευστόχησε σε μεγάλα και δύσκολα σουτ, είχε 7/8 τρίποντα. Συνήθως χάνεις όταν ο αντίπαλος σκοράρει έτσι. Καταφέραμε να κερδίσουμε, συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στην Μπάγερν, έχει μία πραγματικά καλή ομάδα».

Για τις απουσίες που είχαν: «Έπαιζαν και αυτοί με απουσίες. Η Ευρωλίγκα είναι έτσι. Παίζει ρόλο η τύχη, ποιους έχεις μέσα, ποιους όχι. Η Μπάγερν δεν είχε προβλήματα με τον Covid, εμείς είχαμε και περάσαμε μία μικρή κρίση από αυτό. Δεν πρέπει να στεκόμαστε εκεί ή στους απόντες. Δεν έχει σημασία η διαφορά, κανείς δεν την θυμάται. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και οι νέοι παίκτες να καταλαβαίνουν πως πρέπει να παίζουν».

Για το σχήμα στο τέλος: «Θέλαμε να πάμε σε αλλαγές στα pick and rolls. Έτσι βάλαμε μεγάλα κορμιά μέσα, γι’αυτό παίξαμε με τριάρι τον Βεζένκοφ. Πήγε καλά αυτό το σχήμα».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Ήμασταν τυχεροί με την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Παίζαμε μακριά από την μπάλα, εκτελούσαμε με μία πάσα. Δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι, είχαμε μεγάλο άγχος. Το καλό μας διάστημα ήταν όταν πασάραμε και βρήκαμε τους ελεύθερους παίκτες. Όταν βιαζόμαστε και πάμε να παίξουμε προσωπικό μπάσκετ, δεν παίζουμε καλά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…