Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαρτζώκας: “Παιχνίδι δίχως αύριο, πρέπει να είμαστε καλοί σε πολλούς τομείς”

Μπαρτζώκας: “Παιχνίδι δίχως αύριο, πρέπει να είμαστε καλοί σε πολλούς τομείς”

giorgos bartzokas olympiakos

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (8/1 21:00) την Μπάγερν Μονάχου για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χαρακτηρίζει το παιχνίδι ματς δίχως αύριο. Παράλληλα, ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων, τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να είναι πραγματικά καλή σε πολλούς τομείς για να κερδίσει, ενώ έκανε και τον απολογισμό του πρώτου γύρου της διοργάνωσης.

Αναλυτικά:

«Η Μπάγερν παίζει δυνατά, έχει μεγάλα κορμιά στην περιφέρεια. Έχει κάνει πολύ καλή παρουσία στον πρώτο γύρο, έχει έντεκα νίκες», σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Και συνέχισε: «Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει αύριο. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Αν θέλουμε βέβαια να κερδίσουμε, θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι από τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια μας, γιατί θεωρώ πως εκτός έδρας είμαστε αρκετά καλοί. Θα πρέπει να κάνουμε μια εμφάνιση πραγματικά καλή σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού για να κερδίσουμε».

Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει η ομάδα του μέσα στις επόμενες εβδομάδες: «Δεν είναι θέμα για τις επόμενες εβδομάδες. Είναι ότι σε αυτό το ματς θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο σκληροί αμυντικά. Πρέπει να έχουμε physicality. Πρέπει να παίξουμε με επαφές γιατί είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο σε πολλές θέσεις. Έχει πολύ post up από πολλούς παίκτες και διαφορετικούς στην πεντάδα και όπως καταλαβαίνεται όταν το παιχνίδι πηγαίνει κοντά στο καλάθι έχουν και από εκεί δημιουργία. Θα πρέπει εμείς να είμαστε σκληροί όσο πλησιάζουν προς το καλάθι μας».

Για τον απολογισμό του πρώτου γύρου: «Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι να παίξουμε. Δεν πιστεύω πως ο απολογισμός μας είναι κακός, αλλά ούτε και καλός. Θα έλεγα πως θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι, αλλά θα μπορούσαμε και χειρότεροι. Δείχνουμε μια σταθερότητα και έχουμε ένα καλό ρεκόρ εκτός έδρας. Αντίθετα, δεν έχουμε εκμεταλλευτεί την έδρα μας όσο θα θέλαμε, όμως, αυτό θεωρώ πως γενικά είναι ένα φαινόμενο της Ευρωλίγκας φέτος λόγω έλλειψης κόσμου. Έχουμε αυξομειώσεις σημαντικές στο πως παίζουμε από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Αυτό που εγώ έχω να πω είναι πως πραγματικά δουλεύουμε πολύ καλά. Είναι καλό το κλίμα στην ομάδα, είναι καλά παιδιά, αλλά επειδή έχουμε πολλά καινούργια πρόσωπα ο πρωταθλητισμός στην Ευρωλίγκα δεν επιτρέπει πουθενά χαλαρότητα, σε κανένα δεκάλεπτο, σε καμία φάση, σε καμία μέρα γιατί όλοι έρχονται έτοιμοι να σε κερδίσουν. Όλοι πάνε εκτός έδρας για να κερδίσουν, ο τελευταίος πηγαίνει στο γήπεδο του πρώτου για να κερδίσει. Δεν συγχωρούνται λάθη. Αυτό είναι η Ευρωλίγκα».

Για το αν κάποιοι παίκτες προσέφεραν περισσότερα στην ομάδα, από ότι και ο ίδιος περίμενε: «Θα ήθελα να τους αξιολογήσουμε στο τέλος της σεζόν, γιατί πολλές φορές ένας παίκτης έχει μια πολύ καλή χρονιά, την τελειώνει άσχημα και μένει η τελευταία εντύπωση ή το αντίθετο. Θεωρώ πως όλοι έχουν καλές και κακές στιγμές. Είναι αναμενόμενο. Οι περισσότεροι, αν μιλάμε για τα νέα πρόσωπα, με εξαίρεση τον Τζένκινς δεν είχαν εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Επίσης, είναι μια χρονιά που έχουμε θέματα, ο Covid μας επηρέασε πολύ όταν είχαμε τα κρούσματα. Και στην συνέχεια έχουμε ελλείψεις. Η απουσία του Παπανικολάου  είναι σημαντική, γιατί είναι ένας παίκτης που συνδέει τις δύο πλευρές του γηπέδου. Επίσης, είναι αμφίβολος ο ΜακΚίσικ για αύριο. Όλα αυτά πάντα παίζουν τον ρόλο τους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…