Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 89-72: Ακόμη μία νίκη για τους μπλαουγκράνα

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 89-72: Ακόμη μία νίκη για τους μπλαουγκράνα

leo westermann fc barcelona eb20

Εύκολο έργο είχε η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βαλένθια, καθώς επικράτησε με 89-72. Οι γηπεδούχοι πήραν διψήφια διαφορά από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και κράτησαν εύκολα το προβάδισμα τους μέχρι το φινάλε.

Η Βαλένθια ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με πρωταγωνιστή τον Σάστρε προηγήθηκε με 7-2. Η Μπαρτσελόνα ξύπνησε γρήγορα και με δικό της σερί 7-0 πήρε τα ηνία του σκορ (9-7). Οι μπλαουγκράνα συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να χτίσουν μία διαφορά της τάξεως των έξι πόντων (18-12).

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση και το πλήρωσαν. Η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα μεγάλο σερί και η διαφορά για πρώτη φορά εκτοξεύτηκε πάνω από τους δέκα πόντους (30-16). Οι μπλαουγκράνα, όμως, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Ο Λαμπεϊρί έκανε πράγματα και θαύματα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και μείωσε στους πέντε πόντους (38-33).

H ίδια εικόνα παρέμεινε μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όπου οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (47-41). Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και κατάφερε να πάρει μία διαφορά της τάξεως των δεκατριών πόντων (60-47) και την κράτησε μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου (67-54).

Η Μπαρτσελόνα είχε τον πλήρη έλεγχο και στην τελευταία περίοδο και δεν δυσκολευόταν να κρατήσει τα ηνία στο σκορ (79-63). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι μπλαουγκράνα πήραν τη νίκη με 89-72.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-33, 67-54, 89-72

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…