Κεντρική Λάρισα Μεγάλη λίστα με ρεκόρ από τον Τζέρι Σμιθ

Μεγάλη λίστα με ρεκόρ από τον Τζέρι Σμιθ

smith1 jpg

Ο Τζέρι Σμιθ ήταν ο κορυφαίος της μεγάλης και πολύτιμης νίκης της Λάρισας Bread Factory κόντρα στην ΑΕΚ με μία εμφάνιση που συνδυάστηκε με μία μεγάλη λίστα από ατομικών ρεκόρ για τον Αμερικανό γκαρντ με πόντους και τρίποντα.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Σμιθ ήταν πρωταγωνιστής στην τρίποντη ραψωδία της Λάρισας Bread Factory σημειώνοντας τα έξι από τα 14 τρίποντα των Θεσσαλών και ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Έξι εύστοχα τρίποντα είχε και στον εκτός έδρας αγώνα της Λάρισας Bread Factory με τον Ηρακλή όπως ακόμη δύο φορές ο Γκλεν Κόζι του Λαυρίου Megabolt και από μία οι Τζέιμς Ουέμπ και Στίβεν Γκρέι.

*Ο 33χρονος Αμερικανός έμεινε έναν πόντο κάτω από την κορυφαία επίδοση του στη Stoiximan Basket League αφού είχε 31 στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή αλλά έγινε ο πρώτος παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος με περισσότερες από μία «30άρα» αφού σε επίδοση 30+ έφτασαν από μία φορά και οι Γκόινς, Γκότσερ και Μορέιρα. Ο προηγούμενος που είχε δύο επιδόσεις 30+ πόντων στο ίδιο Πρωτάθλημα ήταν πέρυσι ο Κιθ Λάνγκφορντ έχοντας 35 κόντρα στον Ηρακλή και 33 κόντρα στο Λαύριο Megabolt στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ. Εκείνος που είχε περισσότερες από δύο «30άρες» στην ίδια σεζόν ήταν ο Ντέβιον Μπέρι που μέτρησε τρεις με τον Πανιώνιο της σεζόν 2018-19.

*Με τους 30 χθεσινούς του πόντους, ο Σμιθ ξεπέρασε τους 200 στο φετινό Πρωτάθλημα και έγινε ο δεύτερος που το καταφέρνει στη διετή ιστορία της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League. Ο πρώτος ήταν ο Νώντας Παπαντωνίου που είχε 220 στο περσινό Πρωτάθλημα.

Ξέχωρα από όσα έκανε ο Τζέρι Σμιθ…

*Ο Θωμάς Κώττας έδωσε τις «μάχες» του στις δύο ρακέτες και τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ ριμπάουντ με τα οποία ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Στις προηγούμενες 143 εμφανίσεις του στην κατηγορία είχε οχτώ ριμπάουντ άλλες δύο φορές ως παίκτης του Χολαργού στη σεζόν 2018-19. Στην 9η αγωνιστική κόντρα στον Ήφαιστο και στη 17η αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ.

*Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, ο Σπύρος Μούρτος έφτασε τα 500 σε 247 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.

*Ο Τζέιμς Ουέμπ αποχωρεί από τη Λάρισα Bread Factory όντας ο πρώτος της λίστας του Πρωταθλήματος στα double-double με πέντε -τα τέσσερα συνεχόμενα- αλλά και ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του σε αυτά τα δύο χρόνια της στην κατηγορία, που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αμυντικό ριμπάουντ. Με τα οχτώ που είχε χθες έφτασε τα 107 ενώ πέρυσι ο Τερέλ Παρκς είχε 77. Ο Ουέμπ δεν πρόλαβε πάντως να γίνει και ο πρώτος ριμπάουντερ της θεσσαλικής ομάδας στην κατηγορία αφού αποχωρεί με 125 σε 13 ματς ενώ ο Παρκς είχε πέρυσι 127 σε 15 ματς.

Στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ έφτασε και χθες ο Νίκος Ζήσης ξεπέρασε τον Δήμο Ντικούδη σε αγώνες Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Ο πολύπειρος γκαρντ έφτασε τις 165 εμφανίσεις Πρωταθλήματος, όλες με την «Ένωση» και είναι πλέον τρίτος πίσω μόνο από τον Νίκο Χατζή (371) και τον Μιχάλη Κακιούζη (232).

Ακόμη για την ΑΕΚ…

*Παρότι περιορίστηκε στους δύο πόντους, αυτοί ήταν αρκετοί για τον Γιόνας Ματσιούλις ώστε να φτάσει τους 1.000 σε 116 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.

*Με την 116η εμφάνιση του, ο Λιθουανός «έπιασε» στην 50ή θέση των ξένων της κατηγορίας τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

*52 από αυτά τα 116 παιχνίδια τα έκανε με την ΑΕΚ και με αυτά ανέβηκε στην 11η θέση της σχετικής λίστας των ξένων της, αφού ξεπέρασε τον Βινς Χάντερ. Παράλληλα έγινε ο 11ος ξένος ριμπάουντερ της «Ένωσης» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού με τα έξι που είχε χθες, έφτασε τα 242 και ξεπέρασε τον Κζελ Ουέσον που είχε 239 στη σεζόν 2007-08.

*Ο Δημήτρης Μωραίτης έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ΑΕΚ και σημειώνοντας 14 πόντους, έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του που σημείωσε στο ντεμπούτο του στην κατηγορία, ως παίκτης του Πανιωνίου απέναντι στον Κολοσσό στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2014-15.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η ΑΕΚ εκτέλεσε χθες με χαμηλά ποσοστά, κυρίως στα δίποντα αφού είχε 43,18% στη χαμηλότερη φετινή επίδοση της. Η προηγούμενη ήταν το 45% (18/40) που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λάρισα

Δειτε επισης

Τέλος ο Ριζούλης από την Λάρισα: «Δεν πάω εγώ φυλακή για μια ομάδα»

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τα χρέη ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Λάρισας ο Θοδωρής Ριζούλης, όπ…