Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 86-84: Σούπερ Ντόρσεϊ, κέρδισε μόνος του την Ρεάλ

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 86-84: Σούπερ Ντόρσεϊ, κέρδισε μόνος του την Ρεάλ

MACCABI REAL

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει με 30 πόντους την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 86-84 για την 21η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα στον αγώνα, φτάνοντας να προηγούνται με 11-2 στο 3’, με την Μακάμπι να «μαζεύει» την διαφορά και το σκορ στο 4’ να είναι 10-13. Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, η Ρεάλ έφτασε στο +1 (19-31), με τους Αμπάλντε και Ταβάρες μα οδηγούν την επίθεση. Ο Χάντερ πέτυχε μετά απ΄επιθετικό ριμπάουντ καλάθι στο τέλος του δεκαλέπτου, διαμορφώνοντας το 24-33.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, «ψαλιδίζοντας» την διαφορά της Ρεάλ, με τον Ντόρσεϊ να κάνει με καλάθι και φάουλ στο 12’ το 33-33, έχοντας 14 πόντους στον αγώνα. Ένα λεπτό αργότερα ο ΝτιΜπαρτολομέο με δίποντο έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην Μακάμπι στον αγώνα, προτού ο Κάρολ με επτά συνεχόμενους πόντους κάνει στο 15’ το 37-40.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ανταλλάσσουν καλάθια, με τον Τόμπκινς με τέσσερις πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου να κάνει το 46-45 για την Ρεάλ. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, με την Ρεάλ να είναι μπροστά στο 25’ μόλις για ένα πόντο (54-55). Οι Μπέντερ και Ντόρσεϊ έβαλαν έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους (61-57), όμως ο Ταβάρες μέσα στην ρακέτα και ο Τόμπκινς από την γραμμή του τριπόντου έκαναν στο τέλος του δεκαλέπτου το 63-66.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Χάντερ με το πέμπτο του δίποντο στον αγώνα έκανε στο 32’ το 68-66, ενώ ο Τόμπκινς απάντησε για να φέρει σε ισορροπία τον αγώνα. Ο Ντόρσεϊ έφτασε με νέο τρίποντο τους 25 πόντους, με την Μακάμπι να είναι μπροστά με 71-70 στο 35’. Οι Ζίζιτς και Γουίλμπεκιν άνοιξαν την διαφορά στο +4 για τους γηπεδούχους (76-72), όμως οι Αμπάλντε και Ταβάρες ισοφάρισαν σε 78-78, με δύο λεπτά να απομένουν.

Ο Μπράιαντ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Μακάμπι με δίποντο, πριν απαντήσει με τον ίδιο τρόπο πάλι ο Ταβάρες. Με 50 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο, ο Ντόρσεϊ με καλάθι και φάουλ έκανε το 83-80. Ο Ντεκ κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές έφερε στον πόντο το ματς, αλλά ο Ντόρσεϊ με δύσκολο σουτ έδωσε πάλι διαφορά τριών πόντων στην Μακάμπι (85-82), με 11 δευτερόλεπτα να μένουν για την Ρεάλ.

Ο Ζούσμαν έκανε γρήγορα φάουλ και πάλι ο Ντεκ με δύο εύστοχες βολές έκανε το 85-84, στην επαναφορά της Μακάμπι από το κέντρο του γηπέδου, ο Τέιλορ έριξε κάτω τον Χάντερ, με τους διαιτητές να σφυρίζουν αντιαθλητικό φάουλ. Ο Χάντερ αστόχησε και στις δύο βολές, ενώ ο Τέιλορ παραλίγο να κλέψεις στην επαναφορά την μπάλα. Στη νέα επαναφορά ο Λαπροβίτολα έκανε γρήγορα φάουλ στον Γουίλμπεκιν, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 1/2.

Στην τελευταία επίθεση ο Κάρολ προσπάθησε να μπει στην ρακέτα, όμως η μπάλα του έφυγε από τα χέρια, με την Μακάμπι να είναι η νικήτρια με σκορ 86-84.

Δεκάλεπτα: 24-33, 45-46, 63-66, 86-84

Πηγή: Over FM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Τα αποτελέσματα του NBA

Τί έγινε τα ξημερώματα στους αγώνες του NBA. Με τους Ντάντζελο Ράσελ, Λεμπρόν Τζέιμς και Ά…