Κεντρική Διεθνή Λέμαν: «Δεν θα περιμένω να αποσυρθώ για να πω ότι είμαι γκέι»

Λέμαν: «Δεν θα περιμένω να αποσυρθώ για να πω ότι είμαι γκέι»

ελβετοσσσσ

Στην αποκάλυψη του ότι είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε ο Ελβετός παίκτης, Μάρκο Λέμαν. Σε μια εποχή που ο ρατσισμός και η ομοφοβία κυριαρχούν σε αρκετές χώρες του κόσμου, ο Ελβετός βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις παρά τις πιθανές “ταμπέλες”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA:

«Δεν θα περιμένω να αποσυρθώ για να πω ότι είμαι γκέι. Οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν, αλλά εγώ όχι. Δεν θέλω να μείνω στο σκοτάδι. Δεν ήμουν χαρούμενος. Παίζω στην Εθνική Ελβετίας στο 3on3, ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, κάνω αυτό που αγαπάω. Αλλά πραγματικά δεν ήμουν χαρούμενος.

Είχα προβλήματα με την υγεία μου, με την πνευματική και ψυχική κατάστασή μου. Είχα κρίσεις πανικού, δεν ήθελα να παίξω κάποιες φορές. Ξέρω πως είναι ταμπού, ξέρω πως δεν υπάρχουν άλλοι γκέι στον χώρο μου και γι’αυτό έλεγα πως δεν έχω κάποια σχέση με κοπέλα, επειδή θέλω να αφοσιωθώ στο μπάσκετ.

Έβλεπα τους προπονητές να λένε ότι παίζουμε σαν κορίτσια. Άκουσα συμπαίκτες να λένε πως είναι αρρώστια να είσαι γκέι. Κάποια στιγμή, δεν πήγαινε άλλο. Απλά είπα την αλήθεια. Ο αθλητής θα παίξει καλά μόνο όταν είναι ψυχικά καλά. Είμαι ο Μάρκο Λέμαν, παίζω μπάσκετ 3on3 και είμαι γκέι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…