Κεντρική Basket League Αγώνες Λάρισα – Προμηθέας 85-81: «Αυτοκτονία» Προμηθέα

Λάρισα – Προμηθέας 85-81: «Αυτοκτονία» Προμηθέα

dimitris agravanis promitheas larisa

Ο Προμηθέας Πάτρας είχε αυτοκτονικές τάσεις στη Λάρισα και γνώρισε την ήττα παρότι βρέθηκε να κερδίζει με 15 πόντους (85-81). Οι γηπεδούχοι στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους και κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Καθοριστική παρουσία είχαν οι Σμιθ και Παπαδάκης.

Η Λάρισα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις της και με πρωταγωνιστή τον Ουέμπ προηγήθηκε με 7-2. Ο Προμηθέας Πάτρας στην επίθεση δεν είχε καθαρό μυαλό και προχωρούσε σε κακές ατομικές ενέργειες και σε βεβιασμένα σουτ. Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν φυσικό, το εκμεταλλεύτηκαν και με καθαρό μυαλό έπαιρναν ότι τους έδινε η άμυνα της ομάδας του κόουτς Γιατρά και ανέβασαν τη διαφορά στους οχτώ πόντους (12-4).

Ο Μάκης Γιατράς κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του και τα κατάφερε. Ο Έλληνας τεχνικός έριξε στη μάχη τον Ίαν Μίλερ και αυτός πήρε το όπλο του (5 πόντοι) και οι Πατρινοί πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (14-13). Ο Προμηθέας συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του (10-0) και κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς (14-17). Η Λάρισα αντέδρασε, αλλά οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστές τους Μίλερ και Τζέριαν Γκραντ κράτησε τα ηνία του σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-22).

Ο Προμηθέας συνέχισε να έχει τον έλεγχο, αλλά ο Ουέμπ ήταν εξαιρετικός (8 πόντοι) και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν (22-25). Η Λάρισα είχε προβλήματα μέσα στη ρακέτα της, καθώς κανένας ψηλός της δεν μπορούσε να σταματήσει τον Ντάνι Αγκμπελέσε, που γρήγορα έφτασε τους οχτώ πόντους (27-33). Στην αντίπερα όχθη, όμως, δεν υπήρχε αντίδοτο για τον Μπράντον Ρας, που έκανε εκπληκτικά πράγματα στη δεύτερη περίοδο (10 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου παραλίγο να ξεφύγουν τα πράγματα. Ο Σμιθ έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Αγραβάνη και ο νεαρός καλαθοσφαιριστής κινήθηκε απειλητικά προς τον Αμερικανό. Ευτυχώς, όμως, οι συμπαίκτες του τον συγκράτησαν και δεν υπήρξαν χειρότερα. Στη φάση αρχικά η διαιτητής Τσαρούχα έδωσε επιθετικό φάουλ στον Γιάννη Αγραβάνη, αλλά στη συνέχεια μέσω του βίντεο άλλαξε την απόφαση της και έδωσε αντιαθλητικό υπέρ του Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ο οποίος όμως χρεώθηκε με τεχνική ποινή για την αντίδραση του (34-42). Ο Προμηθέας κράτησε το προβάδισμα του και πήγε σα αποδυτήρια με το σκορ 44-35 υπέρ του.

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και τους 15 πόντους ύστερα από το εκρηκτικό ξεκίνημα του Προμηθέα στο τρίτο δεκάλεπτο (38-53). H Λάρισα δεν τα παράτησε και κατάφερε στο φινάλε της τρίτης περιόδου να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 (54-62).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αντεπίθεση τους και με πρωταγωνιστές τους Σμιθ και Παπαδάκη πλησίασαν μόλις στο ένα τρίποντο (67-70). Ο Δημήτρης Αγραβάνης βγήκε μπροστά σ΄εκείνο το σημείο και με μεγάλο καλάθι και φάουλ έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους. Τη σκυτάλη πήρε ο Γιαννόπουλος, ο οποίος με νέο γκολ φάουλ έδωσε αέρα 9 πόντων στον Προμηθέα (67-76). Η Λάρισα δεν τα παράτησε και επέστρεψε ξανά στο ματς.

Οι γηπεδούχοι αν και δεν είχαν καλά ποσοστά έκαναν ντέρμπι το παιχνίδι και κατάφεραν με ένα μεγάλο τρίποντο του Σμιθ να κάνει την ανατροπή 1,30′ πριν το φινάλε του ματς (78-77). Ο Σμιθ συνέχισε να σκοράρει και με 2 βολές έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του (80-77). Η Λάρισα αποφάσισε να κάνει φάουλ, για να μην δεχθεί τρίποντο, 26,7” πριν το φινάλε. Ο Γκραντ αξιοποίησε τις δύο βολές και μείωσε σε 80-79.

Ο Προμηθέας έκανε φάουλ 19,8” πριν το τέλος και ο Σμιθ με 2/2 έκανε το 82-79. Ο Αθηναίου απάντησε με τον ίδιο τρόπο και 14,1” πριν το τέλος μείωσε στον έναν πόντο (82-81). Ο Γκραντ στο φινάλε έκανε μεγάλο λάθος, καθώς έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Ουέμπ και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να τελειώσουν το ματς. Ο Αμερικανός της Λάρισας ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές, αλλά η κατοχή παρέμεινε στους γηπεδούχους (83-81).

Ο Προμηθέας άργησε να κάνει φάουλ, καθώς το έκανε στο 7,8” πριν το τέλος. Τελικά έγινε στον Μπράουν, ο οποίος με δύο βολές έκανε το 85-81 και έδωσε τη νίκη στη Λάρισα. Ο Αθηναίου αστόχησε στο φινάλε και έμεινε το 85-81 μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-44, 54-62, 85-81
Λάρισα (Παπανικολόπουλος): Μπράουν 8 (2), Ουέμπ 14 (3), Ρας 13 (2), Κώττας 2, Μούρτος 7 (1), Γκόρντον 14, Σμιθ 18 (2), Καμάρας, Καμπερίδης 1, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 9 (1)
Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Αγκμπελέσε 8, Αγραβάνης 15 (2), Γκραντ Τ. 12 (1), Αθηναίου 7 (1), Γιαννόπουλος 11 (2), Γκραντ 9, Λούντζης 7, Αγραβάνης Γ. 2, Χριστοδούλου, Μίλερ 10 (1), Μπαζίνας, Τανούλης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…