Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες, η εστίαση θα ανοίξει τελευταία

Κορονοϊός: Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες, η εστίαση θα ανοίξει τελευταία

4d4c6e792635b1db3affa23f2b094bc2 XL

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα «το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο». Ο κ. Σύψας πάντως τόνισε ότι η εστίαση θα ανοίξει τελευταία.

Όπως είπε με νόημα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο πρϋποθέσεις: «Η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο «κομμάτι» της κοινωνίας που θα ανοίξει, θα είναι τα σχολεία. Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σύψας. Και συμπλήρωσε ότι η εστιάση θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η εστιάση.

«Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία… Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα».

Ποιος κορονοϊός; «Βούλιαξε» η Ερμού, βγήκαν όλοι για ψώνια (pics)

Η Αθήνα πάντως σήμερα βούλιαξε από κόσμο ο οποίος ξεχύθηκε στους δρόμους για να κάνει τα ψώνια του.  Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου, οι εκπτώσεις έχουν αρχίσει και η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα (19.01.2021), η Ερμού «βούλιαξε» από κόσμο που σχημάτιζε ατέλειωτες ουρές έξω από τα μεγάλα καταστήματα γνωστών αλυσίδων.

Οι εικόνες μάλλον δεν θυμίζουν ούτε εποχή πανδημίας, ούτε lockdown, παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός «καραδοκεί» στην γωνία.

AGORA1

Ο κόσμος όπως και φάνηκε είχε ανάγκη να βγει από το σπίτι και δεν έχασε την ευκαιρία να πάει να ψωνίσει. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η αγορά φαίνεται ότι μόλις έλαβε μια ισχυρή «ένεση».

AGORA2

 

AGORA3

Παρόμοιες εικόνες παρατηρηθήκαν και στην Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος το είχε ανάγκη να βγει και να ψωνίσει και η αγορά σίγουρα ακόμα περισσότερο…

thesa

Φωτιγραφίες από Intime και thessToday

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…