Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα!

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα!

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Αττική και τον εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων κορονοϊού.Για τον λόγο αυτό, στις 19:00 θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη όπου θα παρουσιαστούν τα νέα στοιχεία, αξιολογώντας και τα νέα στοιχεία που θα υπάρχουν το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ.

Στο τραπέζι το μη άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Στο τραπέζι να μην ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική ενδέχεται να οδηγήσει στο μη άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων που ήταν προγραμματισμένο για τη πρώτη του μήνα και την μετάθεσή του για δύο βδομάδες μετά, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Στο τραπέζι εκτός από τα σχολεία της Αττικής μπαίνουν τα Γυμνάσια και Λύκεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ενδεχόμενο η «κόκκινη» Αττική να συμπαρασύρει και άλλες περιοχές είναι πλέον ορατό.

Ο κ. Γώγος, το πρωί της Πέμπτης, τόνισε πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε περιοχές της χώρας. «Ωστόσο εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά, επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιστρέφει το click away;

Ολοταχώς για click away στην Αττική

Η ανησυχία για τον καθημερινό εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού ενδέχεται να… στείλει την Αττική στην κόκκινες περιοχές. Αυτό, αυτομάτως ανοίγει τη συζήτηση τη Παρασκευή για το λιανεμπόριο.
Σε περίπτωση που κοκκινίσει η Αττική τα καταστήματα λιανικής θα κλείσουν αυτομάτως και θα επιστρέψει το click away.

Πλέον, η κατάσταση βαίνει σε οριακό σημείο και όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν στην επιτροπή από τον ΕΟΔΥ.

Γώγος και Σύψας είχαν προϊδεάσει

Κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια, ολοταχώς για click away

Ο προβληματισμός των λοιμωξιολόγων είναι διάχυτος και φαίνεται και στις δηλώσεις τόσοτου καθηγητή Γώγου όσο και του κ. Σύψα.

«Από την Παρασκευή είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Είναι συνεχής η αύξηση και το λεγόμενο RT είναι 0,98 με το όριο συναγερμού να είναι το ένα» είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Ν. Σύψας μιλώντας στο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης. Παράλληλα, τόνισε με νόημα ότι «η Αττική αυτή τη στιγμή φλερτάρει την κόκκινη κατάσταση».

Ο κ. Σύψας αποκάλυψε ότι θα γίνει έκτακτη σύσκεψη για αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, με τον ίδιο να θεωρεί πολύ πιθανό, να αποφασιστεί να μην ανοίξουν τα λύκεια στην Αττική, όπως είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, όπως συμβαίνει άλλωστε, σε όλες τις περιοχές που είναι «κόκκινες», ενώ συμπλήρωσε ότι «ενδεχομένως να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια».

Εξάλλου, ο κ. Γώγος είχε πει ότι μπαίνει ξανά στο τραπέζι το μη άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων καθώς «παρόλο που υπάρχει απόφαση, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο». Το πρωί της Πέμπτης, τόνισε πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε πειροχές της χώρας. «Ωστόσο αν πχ δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά. Επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα.»

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Παράταση Lockdown και μετά την Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα στο σπίτι

Αισιόδοξο το σενάριο λήξης του «κόκκινου συναγερμού» στις 16 Μαρτίου. Τι θα ανοίξει πρώτα……