Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Κάτας: “Αν άφηνα την ευκαιρία, μπορεί να μην είχα άλλη στο μέλλον”

Κάτας: “Αν άφηνα την ευκαιρία, μπορεί να μην είχα άλλη στο μέλλον”

02 o katas sto oaka 1

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε ο Οντέτ Κάτας, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα να πάει χαμένη. Παράλληλα, ο Ισραηλινός τεχνικός αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με την τωρινή κατάσταση της ομάδας, στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει σταματήσει να επενδύει.

Αναλυτικά:

Για τα συναισθήματά του όταν έλαβε το τηλεφώνημα από την διοίκηση του «τριφυλλιού»: «Ένιωσα ενθουσιασμό. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Τους είπα να μιλήσουν με την Χάποελ, δεν ήταν κάτι εύκολο, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα, με στόχους. Από μικρός, όταν σταμάτησα το μπάσκετ, είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω καμία μεγάλη ευκαιρία να φύγει. Ήταν μία μεγάλη πληγή αυτό που συνέβη τότε, αλλά τώρα ήταν διαφορετικά. Πρέπει να καταλάβατε ότι ο κύκλος των προπονητών της Euroleague είναι πολύ περιορισμένος. Αν εγκατέλειπα τώρα την προσπάθεια, ίσως δεν θα είχα άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Πηγαίνω σε μία δύσκολη κατάσταση. Δεν βασίζομαι στην σύνδεσή μου στον σύλλογο και στους ανθρώπους του, αλλά στις δυνατότητες».

Για τους στόχους και την κατάσταση των «πράσινων»: «Αν ο Παναθηναικός προκριθεί στα πλέι-οφ της Euroleague, θα είναι καταπληκτικό. Όλοι ξέρουν την κατάσταση, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Την ομάδα “τρέχουν” άνθρωποι όπως ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης και ο Καλαιτζής. Ξέρουν την κατάσταση αλλά και τον σύλλογο.

Είμαι σίγουρος ότι ο προηγούμενος κόουτς έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ο ιδιοκτήτης δεν επενδύει πλέον στην ομάδα και είμαστε η πιο νεανική ομάδα στην Euroleague. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας με ορίζοντα και την επόμενο σεζόν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…