Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Κακιούζης: «Σε καλύτερη κατάσταση ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό»

Κακιούζης: «Σε καλύτερη κατάσταση ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό»

mixalis kakiouzis kypros

O παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής της Ένωσης Παραλιμνίου από την Κύπρο, Μιχάλης Κακιούζης, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Κογκαλίδη και Γιώργο Χελάκη, για την εμπειρία που έχει εισπράξει από το κυπριακό πρωτάθλημα, τους στόχους της νέας του ομάδας και την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Για το πώς κυλάει η ζωή στην Κύπρο εν καιρό πανδημίας, τόνισε:

«Καταρχήν, είναι ηλιόλουστα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα μέτρα ισχύουν, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν ακόμα πιο αυστηρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πρωταθλήματα δεν συνεχίζονται. Το πρόστιμο νομίζω είναι 300 ευρώ άμα είσαι εκτός σπιτιού. Μέχρι τέλους του μήνα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα και είναι αλήθεια ότι όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα».

Για την επιτυχημένη προσπάθεια της Ένωσης Παραλιμνίου, υπογράμμισε:

«Πηγαίνουμε αρκετά καλά σαν ομάδα και η δουλειά φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Το μεράκι και όλα αυτά φαίνονται πολύ στο παρκέ. Τα παιδιά κυρίως κάνουν τη διαφορά. Δουλεύουμε κάθε μέρα με τους ανθρώπους της Ένωσης, που είναι πραγματικά δίπλα στην ομάδα. Μιλάμε για μία ομάδα, η οποία από πέρσι προσπαθεί να φτιάξει κάτι καινούργιο, με όχι τόσο υψηλό μπάτζετ όσο οι άλλες ομάδες».

Για τους στόχους της ομάδας στη φετινή περίοδο, δήλωσε:

«Ο στόχος είναι να μπούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και επίσης να μπούμε στην τετράδα του κυπέλλου. Από εκεί και πέρα, φέτος έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τους κοιτάξουμε όλους στα μάτια. Είναι ένα πρωτάθλημα που από τους πέντε ξένους έγιναν τρεις, οπότε οι Κύπριοι παίκτες έχουν μπει σε μία διαδικασία να είναι πιο αποτελεσματικοί, όπως και είναι, φέτος. Δηλαδή, να είναι περισσότερο απαραίτητοι για τις ομάδες τους. Αυτό είναι ένα κίνητρο και για εμένα και για την ομάδα. Έχουμε παιδιά που είναι 20, 21 ετών τα οποία είναι ενεργητικά μέλη της ομάδας και όχι απλά για να συμπληρώνουν τις προπονήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε βοηθήσει όλοι να μεγαλώσει όλο αυτό φέτος. Πού μπορούμε να φτάσουμε; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει».

Kλείνοντας, ανέφερε για το πως βλέπει τις δύο ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα:

«Βλέπω τα παιχνίδια, όχι μόνο των ελληνικών ομάδων. Είναι διαφορετική η Ευρωλίγκα, παρόλο που ξεκίνησε με αρκετές γκρίνιες. Τώρα για τις ελληνικές ομάδες βαθμολογικά, σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός. Λοιπόν, ο Ολυμπιακός όπως και ο Παναθηναϊκός περνάνε ένα μεταβατικό στάδιο. Ο Ολυμπιακός από τα μισά της περσινής περιόδου διαφοροποίησε την αγωνιστική του κατάσταση, έχοντας τον ίδιο προπονητή που ξέρει από τέτοιες καταστάσεις και από γνώριμα πρόσωπα. Όπως, του Σλούκα ο οποίος με την επιστροφή του έχει βοηθήσει πολύ. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό πρέπει να κάνει νίκες και κυρίως εκτός έδρας νίκες. Με την έλευση τους Κάτας θα χρειαστεί να έχουν όλοι υπομονή και να βλέπουν μακριά. Αυτό πρέπει να είναι η βάση και για τις δύο ελληνικές ομάδες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…