Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Γεωργιάδης: «Αν χρειαστεί τα μέτρα θα αλλάξουν ανά πάσα στιγμή»

Γεωργιάδης: «Αν χρειαστεί τα μέτρα θα αλλάξουν ανά πάσα στιγμή»

Άδωνις Γεωργιάδης

«Ο λόγος που πήραμε νέα μέτρα είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας και τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού στην Ερμού

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος.

Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή.

Πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ραντεβού λειτουργούν από σήμερα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης.

Καταστήματα νυφικών
Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον ΓΓ εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα

Ο κ Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Εφαρμογή e – katanalotis
Η εφαρμογή e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι έτοιμη να διευκολύνει τους επιχειρηματίες για διαδικασία κλεισίματος ραντεβού, για click inside ή click away.

Θα αλλάξουν τα μέτρα ανά πάσα στιγμή
Ο υπουργός δήλωσε, ανακοινώνοντας τα μέτρα, ότι «πριν από δυο εβδομάδες είχαμε πει ότι τα μέτρα θα επαναξιολογούνται, και παρά το ότι δεν υπήρξαν μεγάλες παραβιάσεις των μέτρων, η αυξημένη κίνηση σε εμπορικούς δρόμους δημιούργησε ανησυχία οπότε και η Αττική περνάει στη ζώνη αυξημένου κινδύνου και μας υποχρεώνει στη λήψη επιπλέον μέτρων.

Ανά πάσα στιγμή, όταν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, είτε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, θα αλλάξουν και τα μέτρα για να μην αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα της επιδημίας».

Ο ίδιος ζήτησε, στη συνέχεια, από όλους, να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα.

«Είμαστε λίγο πριν το τέλος είμαστε κουρασμένοι, αλλά είμαστε και στην καρδιά του χειμώνα και επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί» είπε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…