Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τελειώσει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τελειώσει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού

dromos 1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για να τελειώσει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού σε περίπτωση που το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Πότε θα συζητηθεί και ποια τα σενάρια.

Από σήμερα έχει ξεκινήσει η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων – κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, ωστόσο στον πάγο βρίσκεται ακόμα η απόφαση για μετακίνηση εκτός νομού. Από ότι φαίνεται, κομβικό ρόλο στην απόφαση για το αν τελικά θα αρθεί η μετακίνηση εκτός νομού ή όχι, παίζει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, τα οποία ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, είχε τονίσει εδώ και μέρες ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος να δουλέψουν γιατί κάποια στιγμή τα χιόνια θα λιώσουν, κάθε μέρα που περνάει είναι καταστροφή για τα χιονοδρομικά».

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ, την Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων. «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε.

Όσα ισχύουν μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, η μετακίνηση εκτός νομού δεν επιτρέπεται, με μοναδικές εξαιρέσεις:

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…