Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Βραδιά ρεκόρ για Σμιθ, Ουέμπ και Μπράουν

Βραδιά ρεκόρ για Σμιθ, Ουέμπ και Μπράουν

larisa

Ο Τζέρι Σμιθ ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή του φάουλ σημειώνοντας δύο νέα ρεκόρ περιόδου για τη Stoiximan Basket League. Είχε 11/11 και σημείωσε νέο ρεκόρ εύστοχων βολών -10 είχε ο Κιθ Λάνγκφορντ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ενώ ισοφάρισε εκείνο των εκτελεσμένων αφού τον ίδιο αριθμό είχε ο γκαρντ της ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο. Νέο ρεκόρ περιόδου είναι και αυτό της ευστοχίας από τη γραμμή του φάουλ, καθώς ο Αμερικανός της Λάρισας Bread Factory είχε τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελεσμένων μεταξύ των παικτών που είχαν 100% σε έναν αγώνα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 7/7 του Βασίλη Καββαδά στο ματς του Ηρακλή με τον Άρη και του Άνταμ Σμιθ στον αγώνα του Ιωνικού Hellenic Coin με το Λαύριο Megabolt.

Ο Τζέιμς Ουέμπ είχε 5/5 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 6/8, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση περισσότερων εύστοχων σουτ από την περίμετρο. Από έξι τρίποντα είχαν σήμερα ο Γκλεν Κόζι του Λαυρίου Megabolt, ο Στίβεν Γκρέι του Περιστερίου στην 5η και ο Γιόνας Ματσιούλις της ΑΕΚ στην 6η αγωνιστική.

Με ένα ρεκόρ περιόδου επιστρέφει στη Λάρισα και ο Κεν Μπράουν που μέτρησε επτά κλεψίματα, στην κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των πέντε κλεψιμάτων που είχαν ο Νώντας Παπαντωνίου και ο Έλστον Τέρνερ στα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή και τον Προμηθέα αντίστοιχα.

Η Λάρισα Bread Factory πήρε τη νίκη καλύπτοντας μια διαφορά 13 πόντων (70-57 στο 28′), επίδοση που συνιστά τη μεγαλύτερη επιστροφή στο φετινό Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Άρη στη 2η αγωνιστική, όταν βρέθηκε πίσω στο 27ο λεπτό του αγώνα με τον Ηρακλή με 12 πόντους αλλά κατάφερε να νικήσει.

Η Λάρισα Bread Factory έμεινε για πρώτη φορά φέτος χωρίς τάπα, σημειώνοντας την 7η μηδενική επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Ήταν η πρώτη φορά που δεν καταγράφηκε τάπα στη στατιστική της, μετά από 18 αγώνες Πρωταθλήματος. Η προηγούμενη ήταν εκείνη της 6ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Το ματς της Πυλαίας ήταν αυτό με τη μεγαλύτερη επιθετική παραγωγικότητα αφού οι δύο ομάδες σημείωσαν 184 πόντους, επτά περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ περιόδου, εκείνο του αγώνα του Σαββάτου μεταξύ του Άρη και του Προμηθέα (94-83).

Ο ΠΑΟΚ για τρίτη φορά στο 1-5

*Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο αποψινό παιχνίδι, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγινε ο τρίτος της σχετικής, ιστορικής λίστας του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 225 και ξεπέρασε τον Ζόραν Σάβιτς που είχε 223 στη διετία 1993-95.

*Ο ΠΑΟΚ πήρε διψήφια επίδοση πόντων από πέντε παίκτες του για δεύτερη φορά φέτος, μετά από το ματς με το Λαύριο Megabolt και ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση, στην οποία έφτασε τέσσερις φορές η ΑΕΚ, δύο ο Ιωνικός Hellenic Coin και από μία Λαύριο Megabolt και Κολοσσός H Hotels.

*Με τη σημερινή ήττα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο 1-5 για τρίτη φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τον ίδιο τρόπο είχε αρχίσει στις σεζόν 2007-08 και 2009-10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …