Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – Μακάμπι 84-81: Ήττα στην Γαλλία για την ομάδα του Σφαιρόπουλου

Βιλερμπάν – Μακάμπι 84-81: Ήττα στην Γαλλία για την ομάδα του Σφαιρόπουλου

EpYs47PW4AAeIAZ

Την τέταρτη νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Βιλερμπάν, επικρατώντας με 84-81 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Γαλλία. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρόλο που κυνηγούσε στο σκορ σε όλο το παιχνίδι, είχε την ευκαιρία να το στείλει στην παράταση με τον Ουίλμπεκιν να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο για την γαλλική ομάδα, καθώς μετά το νωχελικό ξεκίνημα της κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα όντας πολύ παραγωγική επιθετικά. Συγκεκριμένα, μετά την συμπλήρωση του πενταλέπτου (15-13), η ομάδα του Πάρκερ ανέβασε στροφές και στις δύο πλευρές του παρκέ φτάνοντας τους 30 πόντους στο δεκάλεπτο (30-24).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τους Γάλλους να διατηρούν τα ηνία. Μάλιστα, η γαλλική ομάδα έφτασε την διαφορά μέχρι και τους 14 πόντους (44-30), ωστόσο η Μακάμπι με ηγέτη επιθετικά τον Γουίλμπεκιν κατάφερε να μειώσει ξανά κάτω από τους 10 (46-39). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν αέρα 9 πόντων με το σκορ να είναι 50-41.

Η διαφορά αν και ξαναπέρασε τους δέκα πόντους στο ξεκίνημα της επανάληψης, με καλάθι του Φολ (55-42), στην συνέχεια έπεσε στους τέσσερις πόντους με ένα εξαιρετικό σερί 9-0 των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου (55-51). Ωστόσο, η γαλλική ομάδα ήταν ψύχραιμη ακόμα και όταν ο Ντόρσεϊ μείωσε στο καλάθι (61-59) και κατάφερε με ένα μικρό 6-0 σερί να την ανεβάσει πάλι στους 7, με τον Ουίλμπεκιν να νικάει τον χρόνο στο φινάλε για το 67-64.

Τo σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο, με την γαλλική να διατηρεί μέχρι το τέλος το προβάδισμα. H Μακάμπι έκανε την τελευταία της αντεπίθεση στη φινάλε μειώνοντας στους 3 με καλάθι και φάουλ του Καλοιάρο, ωστόσο δεν κατάφερε την ολική ανατροπή με τοn Ουίλμπεκιν να αστοχεί στο σουτ στην εκπνοή για τοι τελικό 84-81.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 50-41, 67-64, 84-81

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…