Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το προφίλ του Κολοσσού και η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Το προφίλ του Κολοσσού και η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Εθνική Εφήβων

Εκτός έδρας δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας τον Κολοσσό Ρόδου για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (16:15, ERTFLIX), σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον προπονητή της ομάδας μας, Άρη Λυκογιάννη.

Ο Λυκογιάννης έχει περάσει μεγάλο μέρος της προπονητικής του καριέρας στη Ρόδο, ως προπονητής του Κολοσσού, καθώς ήταν στον πάγκο της ομάδας από το 2014 ως το 2018, αλλά και κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ακόμα μεγαλύτερο παρελθόν στη Ρόδο έχει και ο βοηθός του Λυκογιάννη, Στάθης Νεραντζάκης, ο οποίος ήταν στο προπονητικό επιτελείο του Κολοσσού από το 2010 ως το 2019. Παράλληλα, στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του Κολοσσού για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα οι Νώντας Παπαντωνίου, Malcolm Griffin, Jermaine Love και Γιώργος Τσαλμπούρης.

Ο Κολοσσός έχει αυτή την στιγμή ρεκόρ 2-5, έχοντας πάρει τις νίκες του στα δύο από τα τρία εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει. Την προηγούμενη αγωνιστική έφτασε κοντά σε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα, αλλά έχασε στο τέλος με 69-67.

Στον πάγκο της ομάδας είναι από τον περασμένο Αύγουστο ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος έχει διατελέσει βοηθός προπονητή σε ομάδες όπως η Zalgiris Kaunas, η Unics Kazan και η Bamberg και πέρυσι ήταν πρώτος προπονητής του Ηρακλή. Πρώτος σκόρερ του Κολοσσού στα 7 πρώτα παιχνίδια της φετινής Stoiximan Basket League είναι ο Kerem Kanter με 14.1 πόντους ανά αγώνα, ενώ οι Mihajlo Andric και Dominic Artis έχουν από 13.6 και 13.4 πόντους αντίστοιχα. Πολύ καλή παρουσία έχουν και οι δύο παίκτες του που έχουν περάσει στο παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, με τον Θοδωρή Ζάρα (2017-2019 στον ΠΑΟΚ) να μετράει 10.7 πόντους με 68.1% στα τρίποντα και τον Βασίλη Ξανθόπουλο (2005-2006 στον ΠΑΟΚ) 5.3 πόντους και 4.8 ασίστ ανά αγώνα.

Η ιστορία με τον Κολοσσό Ρόδου

Ο σημερινός αγώνας θα είναι ο 29ος μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Κολοσσού στο σύνολο αυτών των αγώνων αλλά η ομάδα της Ρόδου έχει το προβάδισμα στα παιχνίδια στην έδρα της. Συνολικά, ο ΠΑΟΚ μετράει 16 νίκες έναντι 12 του Κολοσσού, ενώ στα παιχνίδια που έχουν γίνει στη Ρόδο, οι νησιώτες έχουν προβάδισμα με 10 νίκες σε 14 παιχνίδια.

Η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Ο βοηθός του Άρη Λυκογιάννη, Μπάμπης Καραΐσκος, μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα με τον Άρη και την προσαρμογή του νέου προπονητή στην ομάδα.

Για τη βελτίωση της ομάδας στην άμυνα:

Όπως είδαμε στον αγώνα με τον Άρη, υπάρχει μια βελτίωση στην άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούμε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα και αυτό θα προσπαθήσουμε αν κάνουμε και κόντρα στον Κολοσσό.

Για το τι περιμένει ο ΠΑΟΚ από τον Κολοσσό:

Ο Κολοσσός είναι μια ομάδα που μέσα στην έδρα του παίζει πάρα πολύ καλά, τρέχει πολύ το γήπεδο στο transition και έχει δύο παίκτες που αυτή την στιγμή είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αφού σουτάρουν με τρομερά ποσοστά. Πρόκειται για τους Mihajlo Andric και Θοδωρή Ζάρα, οι οποίοι είναι πολύ φορμαρισμένοι. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, που αν και είναι καινούρια έχει βρει καλή χημεία και σίγουρα θα μπορούσε να έχει περισσότερες νίκες, αν δεν είχε χάσει δύο ματς στον πόντο.

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη:

Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην κάνουμε βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Σίγουρα, πρέπει να μην αφήσουμε τους Andric και Ζάρα να βρουν ρυθμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…