Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το προφίλ της ΑΕΚ και η ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη

Το προφίλ της ΑΕΚ και η ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη

nerantzakis

Επιστροφή στην δράση μετά τη διακοπή για τα «παράθυρα» της FIBA, με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (17:00, ΕΡΤ 3).

Η ΑΕΚ είναι μία από τις τρεις αήττητες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας τέσσερις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της, ενώ είναι στο 3-0 και στον όμιλό της στο Basketball Champions League. Πριν από τη διακοπή, είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Μεσολογγίου με 66-87, στην ευρύτερη νίκη της στη φετινή Basket League.

Στον πάγκο της ΑΕΚ είναι για δεύτερη χρονιά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος πριν αναλάβει την ΑΕΚ, είχε περάσει μια διετία ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Πέρα από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, όμως, στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν και αρκετοί παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έπαιξε στον ΠΑΟΚ για περισσότερα από 3 χρόνια (2013, 2016-2019), ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν στο PAOK Sports Arena τη σεζόν 2017-2018 και ο Yannick Moreira στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην ΑΕΚ. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης έπαιξε στην ΑΕΚ από το 2015 ως το 2019, ο Malcolm Griffin τη σεζόν 2018-2019, ο Νώντας Παπαντωνίου τη σεζόν 2009-2010 και τη διετία 2014-2016 και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης τη σεζόν 2019-2020.

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στα 4 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι ο Keith Langford με 13.7 πόντους, ενώ ο Mat Lojeski έχει 12 πόντους ανά αγώνα και ο Yannick Moreira σημειώνει 11 πόντους.

Η ιστορία με την ΑΕΚ

Ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι ο 118ος μεταξύ των δύο ομάδων από καταβολής Α’ Εθνικής και ο 59ος στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Από το 1963, η ΑΕΚ μετράει 63 νίκες και ο ΠΑΟΚ 54, ενώ στα χρόνια της Basket League οι δύο ομάδες έχουν από 29 νίκες. Στους τελευταίους οχτώ αγώνες που έγιναν στο ΟΑΚΑ, από το 2014 που επέστρεψε η ΑΕΚ στην Basket League, οι δύο ομάδες έχουν από 4 νίκες.

Η ανάλυση του Στάθη Νεραντζάκη

Ο βοηθός του Κώστα Μέξα, Στάθης Νεραντζάκης, μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα με την ΑΕΚ, για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, αλλά και για τον Sagaba Konate.

-Για το κατά πόσο επηρεάζει τις ομάδες η διακοπή των δύο εβδομάδων:

Μια διακοπή 15 ημερών επηρεάζει τις ομάδες ακόμα και υπό φυσιολογικές συνθήκες, πόσο μάλλον τώρα που αυτό συμβαίνει από την αρχή της σεζόν. Πρέπει να συνηθίσουμε όμως σε αυτή την κατάσταση. Η έλλειψη ρυθμού αποτελεί μειονέκτημα, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί είναι πολύ πιθανό να κυλήσει έτσι η χρονιά.

-Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ:

Σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι πρέπει να ξεκινάς από την άμυνα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, καθώς η ΑΕΚ διαθέτει ποιοτικούς παίκτες σε δημιουργία και εκτέλεση. Το βασικότερο στοιχείο είναι να αντιδράσουμε σωστά στην άμυνα, βάσει όσων έχουμε δουλέψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

-Για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα με αντιπάλους τη Λάρισα και τον Άρη:

Αυτό που προσπαθούμε, είναι να δουλεύουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα ασχοληθούμε με το ματς με τη Λάρισα μόλις τελειώσει το σημερινό παιχνίδι και με αυτό κόντρα στον Άρη, μόλις τελειώσει το ματς της Τετάρτης. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρουμε, όμως, ότι είναι δύο σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρουμε νίκες.

-Για τον Sagaba Konate και τα πρώτα στοιχεία που δείχνει:

Μπορεί να μην έχει πολλές παραστάσεις από την Ευρώπη, μας δείχνει ότι προσαρμόζεται γρήγορα στις απαιτήσεις. Σίγουρα η προπόνηση δεν μπορεί να είναι τόσο αντιπροσωπευτική όσο ένας αγώνας, αλλά φαίνεται ότι είναι έτοιμος, καθώς τον βοηθάει το γεγονός ότι είχε ρυθμό από τη Zaragoza. Ελπίζουμε ότι θα μας δώσει κάποια στοιχεία που δεν μας έδωσε ο Alan Herndon.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…