Κεντρική NBA Το μέλλον του Αντετοκούνμπο στο μυαλό του Μίντλετον και του Μπούντενχολζερ!
NBA

Το μέλλον του Αντετοκούνμπο στο μυαλό του Μίντλετον και του Μπούντενχολζερ!

antetokounmpo giannis bucks heat

Μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις της offseason του του NBA είναι το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα συμφωνήσει σε μια πενταετή ανανέωση supermax και θα παραμείνει στο Μιλγουόκι.

Αν και ο προπονητής του, Μάικ Μπούντενχολζερ και ο συμπαίκτης του, Κρις Μίντλετον δεν έχουν την απάντηση, έχουν κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους.

«Σέβομαι τον Γιάννη. Βρισκόμουν σε αντίστοιχη κατάσταση πέρυσι και μου είπε τι αισθανόταν, οπότε αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω κι εγώ τώρα» δήλωσε αρχικά ο Μίντλετον, για να προσθέσει στην συνέχεια: «Νομίζω ότι είμαστε κάτι παραπάνω από φίλοι αυτή τη στιγμή. Έχουμε περάσει 8 χρόνια μαζί, έχουμε περάσει πολλά όλο αυτό το διάστημα, οπότε, στο τέλος της ημέρας, θέλω αυτό που είναι καλύτερο για αυτόν και την οικογένειά του».

Κλείνοντας πάντως το θέμα, ο Μίντλετον ξεκαθάρισε ότι αν και θέλει να μείνει ο Γιάννης, θα είναι στο πλευρό του όποια απόφαση και αν πάρει: «Ξέρει πόσο θέλω να μείνει στην ομάδα και να υπογράψει αυτή την επέκταση συμβολαίου, αλλά την ίδια στιγμή ξέρω ότι είναι μία μεγάλη απόφαση που πρέπει να πάρει μαζί με την οικογένειά του, επειδή αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στην ζωή του.

Ό,τι και αν αποφασίσει, ξέρει ότι θα τον στηρίξω στο μέγιστο, κάτι που του έχω πει. Του είπα την άποψή μου και θα προσπαθήσω να τον πείσω, αλλά στο τέλος της ημέρας θα τον αγαπάω πάντα και θα εκτιμώ όσα έχει κάνει».

Ο Αντετοκούνμπο έχει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου να υπογράψει την πενταετή επέκταση supermax 228 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δις MVP αλλά και κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος μπορεί επίσης να υπογράψει την ίδια συμφωνία με τους Μπακς το επόμενο καλοκαίρι.

Αλλά, αν επιλέξει να φύγει από το Μιλγουόκι, το μέγιστο συμβόλαιο που θα μπορέσει να υπογράψει θα είναι αξίας 145 εκ. δολαρίων για τέσσερα χρόνια, μια διαφορά 83 εκ. δολαρίων.

«Οι συνομιλίες με τον Γιάννη ήταν υπέροχες αυτό το καλοκαίρι. Είναι απίστευτα υποστηρικτικός στην προσπάθειά μας να κάνουμε αυτή την ομάδα όσο καλύτερη μπορούμε και έτσι το ίδιο ισχύει και για εμάς. Πρέπει να τον υποστηρίξουμε» δήλωσε ο Μπούντενχολζερ. «Είναι μια μεγάλη απόφαση. Νομίζω ότι η επικοινωνία ανάμεσα μας ήταν πολύ καλή, πραγματικά παραγωγική, καρποφόρα. Το ίδιο με τον Τζον Χορστ (τζένεραλ μάνατζερ), οπότε αισθανόμαστε πολύ καλά για την επικοινωνία με τον Γιάννη καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και της offseason».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…