Κεντρική Λάρισα Το Λάρισα – Μεσολόγγι με την γλώσσα των αριθμών

Το Λάρισα – Μεσολόγγι με την γλώσσα των αριθμών

Larisa Mesologgi BAXI Numbers 2.583ae575a3173f7cd82f281e86ac0cd4

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες θα αναμετρηθούν αύριο (27/12) η Λάρισα με το Μεσολόγγι στο τελευταίο τους παιχνίδι για το 2020. Από την μια για τους Θεσσαλούς θα κάνει το ντεμπούτο του ο Νίκος Παπανικολόπουλος, ενώ η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου μετά τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε κόντρα στον Παναθηναϊκό, θέλει να πάρει μια νίκη μετά από 5 σερί ήττες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για το παιχνίδι:

Τον δρόμο της επιστροφής στις νίκες αναζητούν Λάρισα Bread Factory και Μεσολόγγι Baxi που θα αναμετρηθούν αύριο (27/12, 17:00) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Η ομάδα της Λάρισας προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες μετά το διπλό επί του ΠΑΟΚ αφού ηττήθηκε από τον Ιωνικό Hellenic Coin, τον Άρη εντός και το Περιστέρι εκτός έδρας, ενώ προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της αφού στο παιχνίδι αυτό θα κάνει ντεμπούτο ο Νίκος Παπανικολόπουλος. Το Μεσολόγγι Baxi μετά το εντυπωσιακό 3/3 με το οποίο μπήκε στο Πρωτάθλημα, υποχρεώθηκε σε πέντε διαδοχικές ήττες στο μεγαλύτερο, ενεργό, αρνητικό σερί.

Η ιστορία

Οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώνονται για πρώτη φορά στη Stoiximan Basket League, όχι όμως και συνολικά αφού συνυπήρξαν στην Α2. Στην περίοδο 2018-19 η Λάρισα Bread Factory -ως Ερμής Αγιάς- επιβλήθηκε του Μεσολογγίου Baxi -ως Χαρίλαος Τρικούπης- με 98-76 στο ματς του πρώτου γύρου στη Λάρισα. Κόμματος με 18 πόντους, επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ και Τριανταφύλλου επίσης με 18 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Από την άλλη πλευρά, ο Τζόρτζεβιτς είχε 26 πόντους. Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που έγινε στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 66-59.

ΛΑΡΙΣΑ BREAD FACTORY

* Έξι αμυντικά ριμπάουντ χωρίζουν τον Σπύρο Μούρτο από τα 500 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

+ Η θεσσαλική ομάδα είναι η μόνη της Stoiximan Basket League με διψήφιο μέσο όρο εύστοχων τριπόντων (10,14), έχοντας έτσι την πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Παράλληλα μοιράζεται με την ΑΕΚ την κορυφή της λίστας των επιθετικών ριμπάουντ (11,29).

– Η Λάρισα Bread Factory είναι η ομάδα με τα λιγότερα εύστοχα δίποντα στη Stoiximan Basket League, έχοντας 15 ανά αγώνα. Οι Θεσσαλοί εκτελούν και με το πιο χαμηλό ποσοστό από μέση και κοντινή απόσταση (46,46%).

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ BAXI

* Με τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ ο Γιάννης Σαχπατζίδης θα φτάσει τα 100 στη Stoiximan Basket League.

+ Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου εκτέλεσε με ποσοστό καλύτερο κατά 11,2% στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της (41,8%) από τα πέντε που έδωσε εντός έδρας (30,6%).

– Το Μεσολόγγι Baxi χωλαίνει στους τομείς της κατηγορίας. Με μέσο όρο 13,13 ασίστ είναι στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας της Stoiximan Basket League. Παράλληλα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο λαθών (17,25) και τον μικρότερο μέσο όρο κλεψιμάτων (5,25).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λάρισα

Δειτε επισης

Χαρίλαος Τρικούπης: Δικός του ο Σιδηροηλίας

Κάτοικος Μεσολογγίου ο Γιάννης Σιδηροηλίας. Η διοίκηση του Χαρίλαου Τρικούπη με ανακοίνωση…