Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Πρωτιά πολυφωνίας για τον ΠΑΟΚ

Πρωτιά πολυφωνίας για τον ΠΑΟΚ

lykogiannis paok aris 1

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 3/3 υπό τις οδηγίες του Άρη Λυκογιάννη και μέσα από την επικράτηση του επί του Ιωνικού Hellenic Coin, έβγαλε ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει ως ομάδα. Την επιθετική πολυφωνία. Ο Δικέφαλος είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για τέταρτη φορά στα οχτώ παιχνίδια του, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη επίδοση της ΑΕΚ. Είχε πέντε παίκτες με 10+ πόντους ακόμη στα παιχνίδια του με το Λαύριο Megabolt, τη Λάρισα Bread Factory και τον Κολοσσό H Hotels.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε ήδη τις αντίστοιχες επιδόσεις του στα τρία προηγούμενα παιχνίδια αφού είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων σε τρία παιχνίδια του των Πρωταθλήματος 2018-19 και 2019-20 ενώ σε εκείνο του 2017-18 είχε αυτόν τον αριθμό μόνο σε δύο ματς. Για να βρούμε καλύτερη επίδοση από τη φετινή, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2016-17. Τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε έξι παίκτες με 10+ πόντους στο ματς της πρεμιέρας με τη Δόξα Λευκάδας.

Ο Δικέφαλος μετράει τρεις σερί νίκες και θα ψάξει το διπλό στο Περιστέρι την επόμενη εβδομάδα για να ισοφαρίσει το σχετικό σερί της σεζόν 2018-19 όταν μέτρησε τέσσερις διαδοχικές νίκες από τη 12η μέχρι και τη 15η αγωνιστική. Στο περσινό Πρωτάθλημα δεν είχε κάνει καν δύο συνεχόμενες νίκες.

Στατιστικά έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του, αφού είχε 101 βαθμούς στο ranking, όσους είχε και κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

Από άλλη πλευρά, ο Ιωνικός Hellenic Coin δεν πήρε βοήθεια στην επίθεση από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 0/8 σουτ εντός παιδιάς (0/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα) και έμεινε χωρίς καλάθι για μόλις δεύτερη φορά στα τελευταία δύο χρόνια. Είχε 0/6 πέρσι ως παίκτης του Προμηθέα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels. Για να βρούμε χειρότερη ατομική επίδοση του, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2015-16 όταν ως παίκτης της ΑΕΚ για τα προημιτελικά των πλέι οφ και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ, είχε 0/11 σουτ (0/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα).

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …