Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Προμηθέας – Κολοσσός Ρόδου 69-67: Με καθοριστικό Αγραβάνη

Προμηθέας – Κολοσσός Ρόδου 69-67: Με καθοριστικό Αγραβάνη

Αγραβάνης

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 69-67.. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι το φινάλε, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν καθοριστικός για τους νικητές, καθώς πέτυχε τις κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

O Προμηθέας Πάτρας ήταν εξαιρετικός στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 10-2. Ο Κολοσσός Ρόδου είχε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα και δεν μπορούσε να φτάσει με τίποτα στο καλάθι. Ο Γκάρετ έκανε μεγάλη ζημιά για τους γηπεδούχους και με ακόμη ένα τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 10 πόντους (13-2).

Η εικόνα παρέμεινε ίδια. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά είχαν τον πλήρη έλεγχο στην αναμέτρηση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους (15-6). Ο Προμηθέας συνέχισε να διευρύνει το προβάδισμα του και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 13 πόντους (19-6).

Η δεύτερη περίοδος δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη. Ο Κολοσσός Ρόδου «ξύπνησε» και με μεγάλο σερί κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 3 πόντους (27-24). Η μεγαλη αντεπίθεση των Νησιωτών συνεχίστηκε και έφεραν το ματς τούμπα (35-36). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη εμφανίστηκαν τελειώς διαφορετικοί επιθετικά αι κατάεραν να σημειώσουν συνολικά 30 πόντους!

Ο Προμηθέας Πάτρας στο δεύτερο μέρος έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο προβάδισμα του (41-38). Ο Κολοσσός, όμως, έδειξε ότι πήγε στην Πάτρα για τη νίκη και με νέο εντυπωσιακό σερί (10-0) προηγήθηκε με 48-41. Η ομάδα της Πάτρας απάντησε με δικό της σερί 8-0 (49-48), αλλά και πάλι δεν άντεξε στην πίεση και έχασε το προβάδισμα της (53-54).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Προμηθέα να έχει ένα μικρό προβάδισμα ύστερα από τρίποντο του Αγραβάνη (58-56). Η εικόνα παρέμεινε ίδια στο ματς και το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς (62-62). Ο Κολοσσός 1,29′ πριν το φινάλε είχε τα ηνία του σκορ, αλλά δεν μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα του (64-65).

Στη συνέχεια ακολούθησαν σειρά από χαμένα σουτ. Ο Δημήτρης Αγραβάνης 21” πριν το φινάλε έκλεψε την μπάλα και ο Ζάρας έκανε χαζό φάουλ, καθώς καταλογίστηκε αντιαθλητικό και έδωσε το δικαίωμα στον Έλληνα αλαθοσφαιριστή να βάλει μπροστά την ομάδα του και να έχει ο Προμηθέας την κατοχή. Ο παίκτης του Προμηθέα ευστόχησε και στις δύο και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 66-65, ενώ η ομάδα της Πάτρας είχε και την μπάλα στα χέρια του.

Μετά το τάιμ άουτ ο Αγραβάνης κέρδισε νέο φάουλ και ήταν πάλι ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και έκανε το 68-65 15.2” πριν το φινάλε. O Προμηθέας είχε φάουλ να δώσει κι έτσι οδήγησε τον Κολοσσό στις βολές 2,9” πριν το φινάλε. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ευστόχησε στην πρώτη και προσπάθησε να χάσει τη δεύτερη. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και μπήκε κι έτσι μείωσε σε 68-67 με τον Προμηθέα να παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Αγραβάνης πήρε και νέο φάουλ 1,2” πριν το τέλος. Ο Έλληνας φόργουορντ ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη και διαμόρφωσε το τελικό 69-67.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 35-36, 53-54, 69-67

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…