Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ουέσλι Τζόνσον κατά Πιτίνο: “Δεν ταίριαζε, νόμιζε πως ήταν στο Λούιβιλ”

Ουέσλι Τζόνσον κατά Πιτίνο: “Δεν ταίριαζε, νόμιζε πως ήταν στο Λούιβιλ”

wesley jonshon asvel.41668db6a838f557eb32ffeccdc95f34

Ο Ουέσλι Τζόνσον ήρθε πέρσι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού με το πλούσιο βιογραφικό του από το ΝΒΑ να γεμίζει προσδοκίες τους φίλους της ομάδας αλλά και το τεχνικό επιτελείο της. Σε podcast στο οποίο βρέθηκε, μίλησε για την εμπειρία του στην χώρα μας, αλλά και τον Ρικ Πιτίνο, για τον οποίο δεν είπε καλά λόγια, αναφέροντας ότι δεν ταίριαζε στην ομάδα, και ότι νόμιζε ότι ήταν στο… Λούιβιλ.

Αναλυτικά:

«Έχεις ακούσει πολλές τρομακτικές ιστορίες, ότι δεν πληρώνουν και διάφορα τέτοια. Εγώ δεν είχα καμία προσδοκία. πηγαίνοντας εκεί. Ήθελα να παίξω, επειδή η τελευταία σεζόν ήταν περίεργη με πολλά σκαμπανεβάσματα. Ήθελα μια άλλη κατάσταση για μένα. Πήγα εκεί και ήταν τρέλα. Ο κόσμος ήταν τρελός. Άναβαν φωτοβολίδες κατά τη διάρκεια του αγώνα, τις πετούσαν. Ήταν σαν ατμόσφαιρα κολεγιακού πρωταθλήματος επί δέκα. Μια τρέλα. Η αδρεναλίνη ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Πηγαίνοντας εκεί ένιωσα και πάλι αυτό το συναίσθημα που ήθελα για να παίξω και να είμαι μπασκετμπολίστας πάλι. 

Ο Παναθηναϊκός απέλυσε τον προπονητή μετά από ένα παιχνίδι. Ήταν τρέλα. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά αυτό πήγε στη δεύτερη παράταση. Αλλά για να κερδίσει οι αντίπαλοι ήταν πολύ καυτοί και σκόραραν από παντού. Μετά το παιχνίδι ήρθε, δεν μας είπε τίποτα, καμία ομιλία. 

Ο Πιτίνο είχε έρθει δύο παιχνίδια νωρίτερα και είχε δει την ομάδα. Ήταν και την προηγούμενη σεζόν προπονητής, στα μέσα, Υπήρχαν φήμες πως θα γύριζε και τελικά επέστρεψε. Ο Πιτίνο νόμιζε ότι ήταν και πάλι στο Λούιβιλ. Μου είπε να πιέζω σε όλο το γήπεδο και σκεφτόμουν έλα τώρα κανείς δεν πιέζει κάθε φάση”. Φίλε, είχαμε παίκτες άνω των 30 στην ομάδα όπως ο Νικ Καλάθης, ο Ταϊρίς Ράις και είχαμε παίκτες νεαρούς σε ηλικία που δεν έπαιζαν. Και έβαζε εμάς να πιέζουμε σαν να είμαστε 17 

Δεν είχε ακριβώς την αίσθηση πως όλοι ήταν ακόμα επαγγελματίες. Καταλαβαίνω ότι έχεις ένα αγωνιστικό πλάνο, αλλά έχεις να διαχειριστείς επαγγελματίες. Έμεινε πιστός στον δικό του τρόπο και δεν ήταν το σωστό ταίριασμα για την ομάδα. Ναι ήταν πετυχημένος, με το Λούιβιλ, Εμείς ήμασταν στην Ευρωλίγκα σε διύο εντελώς διαφορετικούς δρόμους 

Χωρίς αμφιβολία όμως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…