Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Τον… 30άρη Σλούκα τον έχει ανάγκη

Ολυμπιακός: Τον… 30άρη Σλούκα τον έχει ανάγκη

ηγέτης

Ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε για δεύτερη φορά φέτος για πάνω από 30 λεπτά στο παρκέ και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός απέδρασε από την Βαρκελώνη πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έχοντας τον ηγέτη του Κώστα Σλούκα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο «Σλου» ήταν θαυμάσιος και παρότι άστοχος (4/14), τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 10 ασίστ, όντας και ο MVP της αναμέτρησης.

Η δεύτερη φορά που ο Σλούκας έπαιξε 30+ λεπτά με τον Ολυμπιακό τον οδήγησε σε νέο νταμπλ νταμπλ με τα Ερυθρόλευκα (το πρώτο με την Αρμάνι στο ΣΕΦ έχοντας 17 πόντους και 11 ασίστ).

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με τους Ερυθρόλευκους απέναντι στην Μπάρτσα, σταματώντας στους 15 πόντους και τις 10 ασίστ, απειλώντας το career high του στις τελικές πάσες, το οποίο το είχε κάνει φέτος, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο που είχε μοιράσει 11. Το φοβερό σε αυτό το ματς είναι πως αυτό, μέχρι την Βαρκελώνη, ήταν και το μοναδικό που είχε ξεπεράσει τα 30 αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ. Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο «Σλου» θέλει αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ, έχει ανάγκη να κρατάει την… τύχη του Ολυμπιακού στα χέρια του και να ορίζει τον ρυθμό των Πειραιωτών.

Ο Σλούκας ταυτόχρονα, παρότι αγωνίστηκε για 33:15 ως αντίπαλος του συγκροτήματος του Σάρας, και έχοντας όλη την άμυνα προσαρμοσμένη επάνω του, δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος! Ήταν το πρώτο του… κενό στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία για φέτος στην επανεμφάνισή του με την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς πριν από το παιχνίδι μετρούσε 2,4 λάθη ανά ματς.

Κατά μέσο όρο ο Σλούκας αγωνίζεται 26:18 σε κάθε αναμέτρηση με τα Ερυθρόλευκα, με τον πρώην παίκτη της Φενέρμπαχτσε να είναι το βαρόμετρο των Πειραιωτών και μετά από καιρό να πραγματοποιεί μία εμφάνιση εφάμιλλη του ταλέντου του και εννοείται του συμβόλαιού του.

Είναι πρόδηλο πως έχει ανάγκη τα συνεχόμενα λεπτά στο παρκέ για να αποδώσει ως πρέπει και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να του προσφέρει αυτό το προνόμιο στο παιχνίδι της Βαρκελώνης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…