Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Νεραντζάκης: “H αλλαγή προπονητή κάνει το παιχνίδι ειδικών συνθηκών”

Νεραντζάκης: “H αλλαγή προπονητή κάνει το παιχνίδι ειδικών συνθηκών”

nerantzakis

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα (13/12 16:00) τον Άρη για την 7η αγωνιστική της Bakset League, με τον Στάθη Νεραντζάκη να χαρακτηρίζει το παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Ο βοηθός προπονητή του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην αλλαγή προπονητή στην ομάδα, τον λίγο χρόνο προετοιμασίας αλλά και την ψυχολογική ετοιμότητα που είναι το νούμερο ένα ζήτημα στα ντέρμπι.

Αναλυτικά:

Για το πώς προετοιμάστηκε ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Άρη, με δεδομένη την αλλαγή προπονητή:

«Το ότι έγινε η αλλαγή προπονητή και ότι είχαμε μόλις τρεις μέρες για να δουλέψουμε με τα νέα δεδομένα, καθιστούν το παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Είναι το μεγάλο ντέρμπι της πόλης. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι, γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα που έχει αυτό το παιχνίδι για τους δύο συλλόγους. Πέρα από τις τακτικές λοιπόν, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ψυχολογική ετοιμότητα».

Για το αν είναι ένας από τους στόχους να βελτιωθεί η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας:

«Ασφαλώς. Η φιλοσοφία κάθε ομάδας που θέλει να έχει επιτυχίες και να είναι σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να ξεκινάει από την άμυνα. Στα τελευταία παιχνίδια η αμυντική συμπεριφορά μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε και είναι το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να αλλάξουμε για να πετύχουμε τη νίκη κόντρα στον Άρη και να χτίσουμε αυτό που θέλουμε».

Για το κατά πόσο θα βοηθήσει τους υπόλοιπους παίκτες η εμπειρία του Βαγγέλη Μαργαρίτη σε αυτά τα ντέρμπι:

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει πόσο εμβληματικός είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης για την ομάδα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να δείξουν την απαραίτητη ωριμότητα και συγκέντρωση για αυτό το παιχνίδι. Είναι ένας ματς ειδικών συνθηκών και καταστάσεων. Πολλές φορές δεν παίζει ρόλο σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, αλλά το να δείξουν οι παίκτες το απαραίτητο πάθος για να πάρουν τη νίκη».

Για το αν βοηθάει και ο ίδιος τον Άρη Λυκογιάννη στην προσαρμογή του, από την στιγμή που οι δυο τους έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν:

«Με τον κόουτς Λυκογιάννη έχουμε συνεργαστεί για τέσσερις σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου, οπότε ο τρόπος που δουλεύει και η φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα σίγουρα δεν είναι άγνωστη σε μένα. Αυτές τις τρεις μέρες προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε τη φιλοσοφία του νέου προπονητή στον τρόπο που δουλεύει η ομάδα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλάνο για το παιχνίδι με τον Άρη. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την προσαρμογή του Άρη Λυκογιάννη στην ομάδα».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…